Prethodni članak
Sljedeći članak

Zabok mirniji u dramatičnoj završnici protiv Alkara

Teško, ali zasluženo košarkaši Zaboka stigli su do minimalne pobjede u 14. kolu HT Premijer lige protiv Alkara


Teško, ali zasluženo košarkaši Zaboka stigli su do minimalne pobjede u 14. kolu HT Premijer lige protiv Alkara. Na kraju je bilo 83:82. Bila je to jedna prilično borbena i zanimljiva utakmica za koju pohvale zaslužuju obje momčadi. Zabok je pokazao više prisebnosti u odlučnim trenucima, što mu je i donijelo pobjedu. Na krililma raspoloženog kapetana Antonia Črnjevića koji je u prvih šest minuta postigao 9 koševa Zabok ima vodstvo od 12:8. No s druge mu je strane dobro parirao Ivan Vučić, koji je i najzaslužniji što su gosti nakon prve četvrtine imali tri koša viška (18:21).

Gosti bolje otvaraju drugu četvrtinu, pa su nakon dvije vezane trice Kućana već rubu dvoznamenkastog vodstva (18:27), koji se i dogodilo minutu kasnije poslije kontre Brocića (18:29), nakon nekoliko loših reakcija Gabriela Marića. Sinjani su sve do 15. minute imali 11 koševa viška (23:34), a onda su se u završnici prvog dijela probudio Zabok, da bi se nakon ubačaja Petra Marića sa sirenom na "veliki odmor" otišlo rezultatom 39:42.

Nakon tri uzastopna ubačaja Granića s linije slobodnih bacanja gosti u 24. minuti imaju ugodnih +7 (35:42), no na isti način u slijedećem napadu uzvraća Marić, da bi u završnici treće četvrtine nakon nekoliko odličnih napadačkih reakcija Anzulovića i Maričevića Zabok u zadnjih deset minuta ušao sa zaostatkom od dva koša (62:64).

Tricom Petra Marića Zabok u 33. minuti nakon dugo vremena dolazi u vodstvo (67:64). Gosti su u napadu u potunosti oslanjaju na Echolsa koji pogađa nekoliko teških šuteva i do 37. minute ih drži u ravnopravnom položaju (74:74). Tada se treneru Tomasu ukazao Patrik Jambrović koji sa sedam uzastopnih koševa dovodi Zabok u vodstvo od 81:74, na samo dvije minute prije kraja utakmice. Tu priči nije bio kraj. Prvo važnu tricu za goste postiže Ivan Vučić, a potom samo četiri sekunde prije kraja i njegov prezimenjak Hrvoje i eto Alkara na samo -1 (83:82). Trener Ivan Tomas uzima minutu odmora, smiruje svoja momčad koja čuva loptu do kraja i dva boda ostaju u Zaboku.

Zabočane je u pobjedi predvodio odlični kapetan Antonio Črnjević koji drugu utakmicu za redom ima double-double učinak. Ovaj puta je upisao 19 koševa uz 12 skokova i 7 asistencija uz valorizaciju 29. Luka Tomas pridružio je 15 uz 4 skoka i 5 asistencija, Petar Marić 14 uz 4 skoka i 3 asistencije. Double-double učinak imao je i Mladen Primorac koji se zaustavio na 13 koševa i 12 skokova, dok je Patrik Jambrović uz 11 koševa i 5 puta uspješno skočio. Kod gostiju nedvojbeno je prvo ime bio Naba Echols koji je upisao 21 koš uz 6 asistencija, odličan je bio i Vlatko Granić koji je uz 18 koševa upisao i 5 skokova i 4 asistencije, dok se Ivan Vučić zaustavio na 11 koševa, 3 skoka i 4 asistencije.

IZJAVE

Ivan Tomas: "Teška utakmica, Alkar je zaista jako dobro igrao većim dijelom utakmice, imao je i vodstvo do pet minuta prije kraja utakmice. Pohvalio bio svoje igrače što su ostali prisebni. NIje lako igrati kad cijelu utakmicu gubiš, ali oni su se borili, "puhali su Sinjanima za vrat" i na kraju je možda i presudilo malo veće iskustvo u našoj momčadi. Kada se utakmica završi na jednu loptu, tu je onda riječ i o dozi sreće".

Damir Milačić: "Čestitke mojim igračima na "fightu". Jednostavno akumulacija umora učinila je svoje. Malo više svježine u završnici je imao Zabok i to je presudilo. Dobra utakmica, Zaboku čestitam na pobjedi. Na nama je da sad napravimo dobru rekuperaciju, jer smo imali svi, uključujući i mene velikih problema. Nadam se da ćemo se vratiti na najbolji mogući način".

Antonio Črnjević: "Ovaj tjedan dobili smo dvije bitne utakmice. Pobjeda je pobjeda i svaku prihvaćamo objeručke. Čestitam svim svojim sugiračima, pokazali smo karakater i nismo se predavali. Čestitam i gostima. Na kraju smo sretno i spretno osvojili neke važne lopte, što je i presudilo. Jako važna pobjeda za nas".

Ivan Vučić: "Jako neizvjesna i napeta utakmica, koju smo nažalost izgubili. Imali smo nekih pogrešaka koje si nismo smjeli dozvoliti. Čestitam igračima Zaboka na pobjedi i želim im svu sreću dalje".

Još članaka iz "Sport"

Facebook