Prethodni članak
Sljedeći članak

Vujica pogodio za slavlje Golubovca u zagorskom derbiju

11. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - GOLUBOVEC 0:1



Lider Golubovec pogotkom Vujice došao je do minimalne pobjede i sva tri boda u zagorskom derbiju u gostima kod zabočke Mladosti. Nije to bila neka nezaboravna partija prve momčadi lige, ali Golubovec je pokazao disciplinu, borbenost i kocentraciju što je na kraju presudilo.

Nakon kornera D. Bobeka gosti prvi puta prijet preko Riseka, no njegov udarac glavom završava pokraj gola. Ključni detalj utakmice dogodio se u 12. minuti. Po uzoru na svog brata Matiju u utakmici protiv Tondacha, Mihael Benčić neshvatljivo je "darivao" Vujicu koji je krenuo sam prema vratima i iako je već otišao poprilično ukoso prema desnoj strani, uspio je zavrnuti loptu u mrežu za 0:1. Šest minuta kasnije Vujica je bio korak ispred Tarlea, krenuo je sam prema Mihovliću, ali ovaj je daleko istrčao i izbio loptu u aut.

Minutu kasnije Košćak prvo s lijeve strane ubacuje na Ma. Benčića čiji udarac glavom brani Škvorc, lopta se odbija ponovno Košćaku koji još jednom dobro centira, ali ovaj Krajačić neprecizno puca glavom. Krajačić je pokuša efektno "škaricama" u 35. minuti, ali bio je to preslab udarac. Poslije greške Šoštara u 42. minuti D. Bobek odlično poslužuje Vujicu koji kreće sam prema Mihoviliću, ali domaći vratar sjajno brani njegov udarac.

U nastavku prvi prijete domaći, točnije Krajačić čiji dobar udarac iz okreta u 50. minuti brani Škvorc. Da nevolja za domaće bude još veća iz igre je u 53. minuti zbog ozljede morao izaći stoper Tarle. Minutu kasnije prijete domaći nakon slobodnjaka Kotarskog, no Krajačić loše puca glavom pokraj gola. Od 68. minute gosti su si igračem manje. Kresonja je u igri bio ravno dvije minute, no ozljedio se, a kako su gosti imali samo dva pričuvna igrača, nije ga imao tko zamijeniti.

Domaći prvi put prijete i igračem više preko Košćaka u 75. minuti, no njegov dobar udarac brani Škvorc. Minutu kasnije nakon greške Tomeka D. Bobek osvaja gotovo 50 metara travnjaka, pa mu je malo ponestalo snage za udarac koji brani Mihovilić. Pokušaj centaršuta s lijeve strane u 80. minuti umalo je iznenadnio Škvorca koji odbija loptu u korner. Tri minute kasnije u dobrim su pozicijama prvo Hrastinski, a potom i Škrlec, ali odlično funkcionira gostujući blok. Dario Bobek ponovno je na sceni u 86. minuti kada osvaja još jednu loptu i kreće prema Mihoviliću koji i ovaj puta izlazi kao pobjednik.

Najbolju priliku za poravnanje domaći imaju u 89. minuti kada Škrlec odlično centrira s desne strane, a Mihael Benčić s tri metra udaljenosti puca u Škvorca. Do kraja utakmice bilježimo pokušaj Tumpića, točnije njegov centaršut s lijeve strane, koji je umalo prevario Škvorca, no ovaj je uspio odbiti loptu u korner i bodovi putuju u Golubovec.



MLADOST ZABOK - GOLUBOVEC 0:1 (0:1)
ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 150, SUCI: Komorski, Peharec i Horvat.
STRIJELAC: 0:1 Vujica 12'.
MLADOST ZABOK: Mihovilić, Ma. Benčić, Košćak, Šoštar (62' Škrlec), Mi. Benčić, Krajačić, Tomek (85' Tumpić), Tarle (53' Tepuš), Črnjević (46' Kotarski), Žugec, Brezak (62' Hrastinski). TRENER: Stjepan Poljak
GOLUBOVEC: Škvorc, Horvat-Vuk, M. Bobek, Poslon, Risek (46' Leško), Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, D. Bobek, Sokolić, Vukić (66' Kresonja). TRENER: Tomislav Škudar

IZJAVE TRENERA:

Stjepan Poljak, Mladost Zabok:"Greška u početku utakmice kod jedinog pogotka usmjerila je utakmica prema našoj nervozi. Napravili smo dosta individualnih pogrešaka bez pravog pritiska. Drugo poluvrijeme nakon što su oni imali igrača manje imali smo inicijativu, nažalost nismo imali sreće, ali nismo ni zaslužili sreću. Svaka čast Golubovcu na borbenosti, energiji i želji. Ima ih jedanaest, ali oni jednostavno "ginu" na travnjaku. Bez toga nema rezultata".

Tomislav Škudar, Golubovec:" Jedna odlična utakmica pred puno gledatelja u lijepom ambijentu. Apsolutno zaslužena pobjeda moje momčadi. Imali smo izrazitije prilike, bili smo opasniji i konkretniji. Uz pogodak imali smo još dva-tri "zicera". Domaći su pokušavli dugim loptama i centaršutevima, ali mi smo im to pustili jer znamo to kvalitetno braniti. Zadnji 25 minuta imali smo igrača manje, ali Mladost nije stvorila ni jednu izglednu priliku. Čestitam Mladost na fer i korektnoj borbi i želim njenim igračima puno sreće u nastavku prvenstva".

Još članaka iz "Sport"

Facebook