Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrapče slavilo u Maču

Gaj odigrao zaostalu utakmicu


U zaostaloj utakmici 17. kola III. NL-centar Gaj je poražen od Vrapča na svom travnjaku u Vrapču rezultatom 1:2. Loš ulazak u utakmicu i općenito loše odigrano prvo poluvrijeme koštali su domaće pozitivnog rezultata protiv vrlo dobre momčadi Vrapča. Da nevolja bude veća Šaban je u nastavku kod rezultata 1:2 promašio kazneni udarac, pa bodovi zasluženo odlaze u Vrapče, iako prema viđenoj igri u nastavku domaćin je mogao stići i do boda.

Petnaestak  minuta ispitivale su se snage, a onda je u 17. minuti kapetan gostiju, Marin Tomšić, prekrasnim volejem spremio pod prečku jednu odbijenu loptu za 0:1. Taj je pogodak dao gostima krila i već u idućoj minuti iz kosa s lijeve strane prijeti Maciel, ali Tor odlično brani njegov udarac. U 20. minuti Tora je s 18 metara udaljenosti pokušao iznenaditi Bošnjak, no domaći vratar bio je spreman i na taj izazov. Jedini kakav-takav pokušaj u prvom dijelu domaći su imali u 27. minuti kada se Gregurić prvo dobro oslobodio svog čuvara, ali onda je pucao u blok. Bolju igru u prvom dijelu gosti okrunjuju pogotkom Houdeka za 0:2 u 31. minuti kada je pomalo iznenada potegao s 25 metara udaljenosti i pogodio donji lijevi kuta vratara Tora.

Domaćin je u nastavak krenuo puno življe. U svlačionici s ostali Sedak i Gregurić koje su zamijenili Cvrtila i Krpanec, a Postonjski je s desnog boka prebačen u vezni red što je donijelo pomake u igri domaćina. U 54. minuti Krpanec ubacuje s desne strane, a Šaban iz velike udaljenosti puca glavom preko gola. Minutu kasnije gosti su mogli riješiti se dvojbe oko pobjednika. Markušić je probio lijevu stranu i ubacio za Houdeka koji iz dva pokušaja ne uspijeva savladati Tora. Igrala se 59. minuta kada je Cvrtila odlično probio lijevu stranu i još bolje uposlio Pranjića koji s dva metra udaljenosti gura loptu u mrežu za 1:2 i budi nade domaćina.

Te su nade dodatno probuđene u 65. minuti kada Ćosić ruši Cvrtilu u svom kaznenom prostoru, a sudac Kelihar dosuđuje kazneni udarac za domaće. Loptu uzima Šaban koji ne puca najbolje, pa Ševerdija odbija, ali ravno na Šabana koji ima drugu šansu, ali neshvatljivo s pet metara udaljenosti puca u gostujućeg vratara koji se promiče u junaka utakmice. Pet minuta kasnije Markušić više dodaje nego puca prema Toru s dvadesetak metara udaljenosti. Do kraja utakmice bilježimo još jedan slab udarac Brlečića glavom nakon ubačaja Deaka u 85. minuti i pokušaj Banekovića izvana koji je završio iznad grede gostujućih vrata.

GAJ MAČE - VRAPČE 1:2 (0:2)

MAČE: igralište Gaja, GLEDATELJA: 250, SUCI: Kelihar, Mrkoci i Aščić.

STRIJELCI: 0:1 Tomšić 17', 0:2 Houdek 31', 1:2 Pranjić 59'.

GAJ MAČE: Tor, Deak, Brlečić, Postonjski, Haramustek, Šaban (74' Gajski), Sedak (46' Krpanec), Ivetić, Baneković, Gregurić (46' Cvrtila), Pranjić (83' Sambol). TRENER: Marijan Glavica

VRAPČE: Ševerdija, Vučemilović-Vranjić, Gracin, Maciel, Bošnjak (74' Nikšić), Tomšić (88' Pađen), Houdek (68' Bajan), Marić, Markušić, Ćosić, Kćira. TRENER: Denis Bezer

Još članaka iz "Sport"

Facebook