Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvjerljiva pobjeda Zaboka protiv Alkara

Zabok je sasvim zasluženo ostvario visoku pobjedu protiv Alkara


Zabok je sasvim zasluženo ostvario visoku pobjedu protiv Alkara, od 35 koševa viška i tako preuzeo sedmu poziciju na ljestvici.

Prva četvrtina bila je za zaborav. Koševima Lončara i Smajlagića Zabok u 4. minuti stiže do vodstva od 11:5, no nakon toga ostaje bez ideje u napadu, što koriste gosti i u 7. minuti hvataju priključak (11:11). Ostatak četvrtine prošao je u ravnopravnoj igri, a nakon prve četvrtine rezultat je bio 15:15. Obostrano loša prva četvrtina, pogotovo u napadačkom dijelu.

Drugu četvrtinu s dva lijepa ulaza otvorio je kapetan Črnjević, nadovezao se sa šest uzasopnih ubačaja Lončar, zabočka zona je dobro funkcionirala, pa je u 17. minuti Zabok stigao do prvog dvoznamenkastog vodstva (32:22). Pred kraj prve četvrtine probudio se Smajlagić, a Zabok je na veliki odomor prenio 11 koševa viška (38:27). Lončar je do odmora upisao 12, a Smajlagić 11 koševa uz 7 skokova.

Treću četvrtinu dobrom i atraktivnom igrom nastavio je Smajlagić, probudio se i Tomas, pa je prednost Zaboka iz minute u minutu rasla. Upravo je Smajlagić kontrom prvi puta Zabok doveo do 20 koševa viška u 29. minuti (60:40), a isti je igrač efektnim ulazom postavio 64:42, na kraju treće četvrtine.  Utakmica je tu riješena i bilo je pitanje samo s koliko će razlike Zabok dobiti utakmicu. Oba trenera u zadnjoj su četvrtini dala priliku mladim "snagama", a Zabok je na kraju slavio s 35 koševa razlike (86:51).

Prvo ime utakmice bio je nadahnuti i atraktivni Sven Smajlagić koji je uz 23 koša i 11 puta uspješno skočio i 6 puta asistirao (valorizacija 33). Markus Lončar upisao je 13 koševa uz 8 skokova, a Patrik Jambrović 10 uz 8 skokova. Trenera Tomasa svakako veseil povratak kapetana Črnjevića, koji je odigrao vrlo dobru utakmicu. Kod gostiju Hrvoje Vučić postigao je 13 koševa uz 5 skokova, a Raphael Nickolas Neal upisao je 12 koševa uz 4 asistencije.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook