Prethodni članak
Sljedeći članak

U Zagorskom derbiju Stubica do boda kod vodećeg Golubovca

4. NL – središte skupina A: 12. kolo: Golubovec – Stubica 1:1


Vodeći Golubovec u 12. kolu 4. NL središte, u zagorskom je derbiju dočekao Stubicu. Bez obzora na veliku razliku na ljestvici i u bodovima, očekivali smo zanimljivu utakmicu, jer Stubica se definitivno diže, uhvatila je dvije pobjede u zadnje tri utakmice i navijestila bolje dane. Golubovec je pak, kao i uvijek na domaćem terenu želio nova tri boda i nastavak sjajne sezone.

Dva slobodnjaka za 1:1

Počelo je kao i uvijek u Novom Golubovcu, odmah sa agresivnim pristupom domaćina koji traže brzo vodstvo. Prvi pokušaj bilježimo u 5. minuti. Nikola Bobek je osvojio jednu loptu na centru, dao lijevo za Dubravka Vujicu, koji daje paralelno za Silvija Kostanjevca, koji pak sa 16 metara puca u blok. U 9. minuti duga lopta u sredini na Vujicu, David Mužina izlazi na 16 metara i promašuje loptu, ali Filip Pirički je priseban i spašava potencijalno vrlo opasnu situaciju. U 12. minuti Vujica oduzima jednu loptu na desnom boku, daje povratnu u srce kaznenog prostora, a Kostanjevec puca iz prve. No Mužina odlično brani.

Prva prilika za Stubicu stigla je u  13. minuti i to nakon prekida. Nikola Pešec je ubacio iz slobodnjaka sa 35 metara iskosa s desne strane, a potpuno samog obrana je ostavila Patrika Kelavu, na nekih 7-8 metara. Domaćine je spasio Filip Škvorc koji je istrčao na vrijeme i skoro u isto vrijeme stigao na loptu kad i Kelava, pa je udarac otišao preko gola. U 18. minuti gužva pred u kaznenom prostoru gostiju, koji nikako da izbiju loptu, a nakon dosta dodira domaćini signaliziraju igranje rukom, no sudac nije takvog mišljenja, a u gužvi teško je i bilo vidjeti.

U 25. minuti Patrik Sokolić smiruje jednu dugu loptu, daje za Antonija Riseka, no Pirički ispred njega izbija na 35 metara. Tu na loptu dolazi Marko Poslon i puca iz prve, ali lagan je to posao za Mužinu. U 26. minuti Vujica se oslobodio na 18 metara malo iskosa ne lijevoj strani i puca, a lopta se od bloka odbila u korner, ali malo pored gola. U 31. minuti dobra akcija Stubice. Valentino Vlahović sačuvao je na centru loptu, dao za Kelavu, koji dobro nalazi Pešeca na 20 metara, koji pak puca iz prve, malo pored gola.

U 38. minuti Pešec opet ubacuje iz slobodnjaka, ovaj puta s lijeve strane, ubacuje na nekih 10 metara, gdje djelić sekunde kasni Dario Matuša. U 41. minuti slobodan udarac za Golubovec na 20 metara, skoro po sredini izvodi Vujica. Puca preko živog zida pored Mužine za vodstvo domaćina. No, u 44. minuti Stubica izjednačava, također iz slobodnjaka ali iz puno teže pozicije. Pešec je izvodio i ovaj prekid sa možda i 30 metara iskosa s lijeve strane i pogodio fantastično i jako same rašlje za 1:1, rezultat kojim se odlazi na odmor.

Uzbuđenja puno, ali rezultat se nije mijenjao

U nastavku kao da se krenulo opreznije s obje strane. U 53. minuti bilježimo pokušaj Poslona glavom nakon ubačaja s desne strane, ali pod blokom udarac završava preko gola. U 55. minuti na drugoj strani Pešec smiruje jednu loptu na 20 metara, daje paralelno za Glavača, koji puca pored gola. U 60. minuti Drempetić izlazi prema Škvorcu po lijevoj strani, prati ga Mat. Bobek, obojica padaju u kaznenom prostoru, Drempetić se diže, ali sudac Al Issa sudi prekršaj u napadu, i baca u očaj goste. U 62. minuti Pešec ima novi slobodan udarac, ovaj puta s desne strane, a lopta odlazi pored gola.

U 63. minuti Vujica iz slobodnjaka puca preko gola, a u 64. dobra lopta za Vukića kratko u kaznenom prostoru, oslobađa se i golmana, ali udarac blokira Kostanjevec. U 66. minuti Vujica ubacuje iz slobodnjaka s desne strane a N. Bobek puca glavom malo pored gola. Na drugoj strani u 67. minuti dobra polukontra koju završava Mateo Landripet udarcem sa 15 metara malo pored gola.

U 72. minuti I. Risek se probija u kazneni prostor po lijevoj strani, daje povratnu, pa Stubica na trenutak izbija loptu, no ona dolazi na 20 metara do Kostanjevca koji puca preko gola. U 79. minuti Drempetić puca iskosa sa 15 metara, a Škvorc brani. Nakon kornera puca i Pešec za novi korner. U 81. minuti Kelava puca sa 30 metara a Škvorcu se lopta nezgodno odbija pa na nju trči Davor Iskrić ali Škvorc ipak nekako brani. U 88. minuti Iskrić prima loptu na desnoj strani, puca dosta brzo, ali Škvorc lako hvata. Vujica u 90. minuti puca iz slobodnjaka, sa nekih 20 metara, ali Mužina brani, da bi u istoj minuti Mat. Bobek probio desnu stranu i sa 13 metara iskosa iz dobre pozicije pucao pored gola. U zadnjim sekundama Stubica ima zadnji slobodnjak, Pešec ubacuje a Korman sa par metara puca, ali Škvorc brani i sudac Al Issa svira kraj vrlo uzbudljive i zanimljive utakmice. Golubovec bodom zadržava vodstvo, sada sa 4 boda ispred Tondacha, a Stubica dokazuje da se diže i da su pred njom bolji dani.

Izjave: Tomislav Škudar, trener NK Golubovec: ''Zagorski derbi u kojem smo imali punu inicijativu, no nismo stvorili puno prilika. One koje smo stvorili nismo zabili. Stubica je prijetila iz kontri i polukontri, imala svoje prilike. Nažalost nismo uspjeli pobijediti i osvojiti sva tri boda, no i dalje smo prvi, idemo u Hum na Sutli probati osvojiti sva tri boda. Čestitam Stubici na dobroj utakmici i želim im sreću u daljnjem prvenstvu.''

Damir Srebačić, trener NK Stubica: ''Jako dobra borbena prvenstvena utakmica, protiv prvog na ljestvici. Mi smo do jučer bili zadnji, ali mislim da se to u današnjoj utakmici baš i nije vidjelo. Imali smo puno šansi, dečki su dali sve od sebe. Imali smo u zadnjim trenutcima priliku da pobijedimo, nije bilo sreće, ali i bod u gostima kod vodećeg nam je dobar.''

4. NL – središte skupina A, 12. kolo

GOLUBOVEC – STUBICA 1:1 (1:1)

SUCI: Al Issa, Lasić, Tomić    GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Vujica 41', 1:1 Pešec 44'

GOLUBOVEC: Škvorc, Mat. Bobek, I. Risek, Kostanjevec, Vujica, N. Bobek, Poslon, A. Risek (81' Kogoj), B. Leško, Sokolić, Vukić; trener: Tomislav Škudar

STUBICA:  Mužina, Matuša, Čekolj (46' Korman), Vlahović, Pešec, Kelava, Drempetić, Mar. Landripet, Pirički (66' Petir), Glavač (76' Iskrić), Mat. Landripet; trener: Damir Srebačić

Još članaka iz "Sport"

Facebook