Prethodni članak
Sljedeći članak

Susret odredile dvije sporne situacije!

U 12. kolu Supersport Druge NL Zagorec ugostio Mladost iz Ždralova


U 12. kolu Supersport Druge NL krapinski Zagorec ugostio je ekipu Mladosti iz Ždralova te pretrpio šesti uzastopni poraz rezultatom 1:2.

Bio je ovo susret koji je pred krapinske nogometaše stavio dva teška psihološka tereta. Ponajprije onaj da konačno moraju prekinuti izuzetni negativan prvenstveni niz od pet poraza uzastopce i pokušati uzvratiti za poraz u kvalifikacijama od Mladosti.

Trener Petravić u ovom susretu nije mogao računati na stopera Cetinu ( crveni karton u prošlom kolu, op.a. ) te se na njegovoj poziciji našao Landripet koji je vjerujem po prvi put odigrao susret na toj poziciji i to sasvim solidno.  

Nakon devedeset minuta susreta slavili su gosti golovima Raužana u 26. minuti kada je iskoristi pogrešku obrane Zagorca jer je lopta u visokom luku padala na visinu peterca i nitko iz obrane Zagorca na nju nije reagirao i nakon toga počinje „karambol“ u samom petercu da bi je u trenutku sasvim sam prihvatio Raužan te lakoćom pogodio nezaštićeni dio mreže za vodstvo gostiju. Minutu prije kraja prvog poluvremena iz jedanaesterca, nakon igranja rukom Landripeta, povećanje vodstvo gostima donosi Baraban. U 82. minuti Smrekar postiže pogodak za smanjenje vodstva Mladosti i unatoč velikom trudu tijekom utakmice , pogotovu u drugom poluvremenu kada su domaćini nadigrali goste utakmice je završena Zagorec 1. Mladost Ždralovi 2.

No, svi znamo – u nogometu pobjeđuje onaj koji postigne pogodak više ali, dojma sam, da su ovaj susret usmjerile i donijele pobjedu gostima sutkinje Pejković, glavna, i Petravić, prva pomoćnica.

Naime, u 44. minuti dosuđen je jedanaesterac za Mladost nakon što je Landripet igrao rukom u „svom šesnaestercu“ i sutkinja Pejković pokazuje na bijelu točku. Nitko ne osporava igranje rukom ali snimka fotografskog aparata pokazuje da je Landripet bio barem pola metra udaljen od linije šesnaesterca te da je morao biti dosuđen slobodan udarac a ne jedanaesterac kojeg su gosti pretvorili u sigurno vodstvo od 0:2.

Druga sporna situacija dogodila se u 47. minuti drugog poluvremena. Tada je igrač Zagorca Jug nakon jedne lijepe akcije cijelog veznog reda uputio udarac sa visine od 18 metara. Lopta je na putu prema golu gostiju dirala Ljuboju te promijenila smjer i “krenula“ prema mreži. Golman gostiju krajnjim naporom se baca unatrag i izbija loptu u polje ali u trenutku kada je lopta prošla gol liniju barem za tridesetak centimetara ( bio sam u pravoj poziciji udaljen svega sedam – osam metara od gola gostiju, op.a. ). Na žalost, u tom trenutku prva pomoćnica nalazi se na liniji od 11 metara i nikako nije mogla vidjeti spomenutu poziciju – postavlja se pitanje – zar nije trebala u tom trenutku biti na poziciji gdje se dodiruju korner i aut linija !?

O tome da li je bio pogodak ili nije najbolje pokazuju riječi gostujućeg golmana koji je u nevezanom razgovoru o tome da li je bio pogodak ili nije rekao:“ Pa ne mogu ja kazati sucu da je bio gol ! Da li bi ti  da si na mom mjestu ?!“

Ono što ipak veseli unatoč porazu – vidljiv je pomak u igri Zagorca te ćemo vidjeti da li je to bio trenutni bljesak ili nije što će moći dokazati u slijedećem kolu, subota 12.11. u 14,00 sati, kada gostuju u Trnju protiv istoimene momčadi.

Zagorec – Mladost Ždralovi   1:2 (0:2)

KRAPINA Stadion ŠRC Podgora. Gledatelja: 100. Sudac: Jelena Pejković ( Split ) 5. Pomoćnici: Maja Petravić ( Zagreb ), Gordana Katušić ( Gradec ). Četvrti sudac: Marko Cestarić ( Sisak ). Delegat: Lara Bućin ( Sv. Katarina ).

STRIJELCI: 0:1 Raužan (26); 0:2 Baraban (44 – 11 m ); 1:2 Smrekar (82).

ZAGOREC: Bruči 6,5 -  Landripet 5,5; Braun 6,5; Matković 6 – Jug 6,5; Majcenić 6,5; Karković 6; Chikola 6; Elijah 5 ( 67. Vinski - ) – Bračević 6; Smrekar 6,5. Trener: Damir Petravić 6,5.

MLAODST ŽDRALOVI: Ilinčić 6,5 – Abramović 6,5 ( 72. Bošnjak - ); Ljuboja 6,5; Šuto 7 – Brezina 6; Jakšić 6,5; Jajalo 6 ( 72. Alves - ); Kožarić 6 ( 72. Francesković - ); Herceg 7 – Raužan 7 ( 90. Kunštek ); Baraban 6,5 ( 62. Guja - ) . Trener: Tihomitr Bradić 7.

Žuti kartoni: Zagorec:  Vinski (90).

Mladost Ždralovi: Herceg (29); Brezina (34); Ljuboja (40).

Igrač utakmice: Jan Raužan ( Mladost Ždralovi ) .

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook