Prethodni članak
Sljedeći članak

Trećeligaš iz Mača prvenstvo je završio stepenicu iznad sredine ljestvice

Gaj Mače na kraju osmi


NK Gaj Mače završio je natjecanje u III. HNL-središte na osmom mjestu. Gaj je u 34 odigrane utakmice ostvario 46 bodova uz omjer od 11 pobjeda, čak 13 neriješenih ishoda (najviše u ligi) i 10 poraza uz gol -razliku 59:55. Gaj je imao peti napad lige, te sedmu obranu lige. Od 34 utakmice 16 je odigrano na jesen kada je Gaj osvojio 23 boda uz omjer od 5 pobjeda, 8 neriješenih ishoda i 3 poraza uz gol- razliku od 34:23, dok je u dva kola nikad dužeg proljeća Gaj upisao 6 pobjeda, 5 neriješenih ishoda i 7 poraza uz gol-razliku 25:22. Na jesen je momčad vodio Danijel Tomašković, a na proljeće ga je zamijenio Vladimir Tuweg.

Osnovni razlog nešto lošijeg rezultata na proljeće leži u izmjenama. Gaj je već u petom kolu nastavka ostao bez ozlijeđenog kapetana Mario Brlečića, do sedmog kola i zagorskog derbija u Krapini nije igrao Karlo Deak, Tomas Vukadin nije participirao u devet, a Petar Tomek u dvanaest utakmica. Sva četvorica bili su standardni prvotimci.

Proljeće je počelo kao iz snova. Gaj je nakon tri odigrana kola osvojio maksimalnih devet bodva. No onda je slijedio domaći poraz od Dugog Sela, a još je teže primljen poraz na gostovanju kod posljednjeg Vrbovca, kada je i ozlijeđen Brlečić. Gaj se nakratko popravio s tri utakmice bez poraza. Prvo je kod kuće remizirao protiv Kurilovca, slijedila je velika pobjeda u Krapini u "zagorskom derbiju" protiv Zagorca, te zanimljiv domaći remi protiv Karlovca.

"Crna rupa" od 25. do 27. kola

A onda je za Gaj od 25.-27. kola stigla velika "crna rupa" u kojoj su upisana tri poraza uz gol-razliku 0-12. Sve je započelo debaklom kod Španskog, nastavilo se domaćim porazom od Trnja, a završilo visokim porazom od Bistre. Iz "crne rupe" Gaj se podigao uvjerljivom pobjedom protiv Vrapča, da bi posljednjih šest kola odigrao po sistemu toplo-hladno. Prvo je poražen od Ponikvi, potom je kod kuće lideru Jarunu otkinuo bod i unio dodatnu neizvjesnost u ligu, da bi u 31. kolu slijedio i posljednji poraz u ligi protiv Trešnjevke. Slijedila je posljednja pobjeda u 32. kolu protiv petrinjske Mladosti, a u posljednja dva kola protiv Segeste u Sisku i HAŠK-a u Maču Gaj je upisao remije.

Martin Šaban prvi strijelac kluba

S 22 pogotka Martin Šaban je prvi strijelac kluba i četvrti strijelac lige. Mišljenja smo da su on i novi kapetan Dino Postonjski ovo proljeće pokazali najviše. Odmah do njih bili su Cvrtila, Haramustek, Maloča i Sambol. Svakako među najbolje igrače spada i Vukadin, no on je pauzirao u gotovo polovicu utakmicu.

-Iako ova momčad vrijedi koju poziciju više, mislim da moramo biti zadovoljni konačnim rezultatom. U proljetnom dijelu znatno su nas poremetile stožernih igrača Brlečića, Deaka, Vukadina i Tomeka, koji su pauzirali više od pola prvenstva. Zbog kratkog rostera i brojnih ozljeda morali smo "krpati" momčad u posljednjih 12 kola i puno improvizirati, što nas je koštalo boljeg rezultata - riječi su trenera Gaja, Vladimira Tuwega.

Maloča i Iskrić otišli, stigli Biškup, Kotarski i Sedak

Nakon završetka prvenstva klub je pretrpio određene promjene. Tako u Gaju više "ne stanuju" Maloča koji je igrač Ravnica i Davor Iskrić koji se vratio u zabočku Mladost. Novi igrači Gaja istovremeno su postali veznjak i stoper NIkola Biškup iz Maksimira, napadač Vinko Kotarski, bivši igrač Mladosti iz Zaboka koji je prošlu sezonu igrao za Trešnjevku, te domaći dečko Krunoslav Sedak, koji je u prošloj sezoni branio boje Stubice, a pokazao je da je osim u veznom redu itekako upotrebljiv i na pozicjiji stopera.

-Ciljano smo se pojačali i napravili do selekciju. Cilj nam je da se stabiliziramo u narednoj sezoni i popnemo se koje mjesto više na ljestvici - govori nam Vladimir Tuweg koji će već oko 15. srpnja, ovisno o početku III. HNL-središte, okupiti momčad Gaja i krenuti s njom u pripreme za novu trećeligašku sezonu.

Rezultati Gaja na proljeće sezone 2020./2021.

17. kolo: HAŠK - GAJ MAČE 0:1 (Vukadin)

18. kolo: GAJ MAČE - Lučko 2:0 (Cvrtila, Šaban)

19. kolo: Maksimir - GAJ MAČE 1:2 (Šaban 2)

20. kolo: GAJ MAČE - Dugo Selo 0:1

21. kolo: Vrbovec - GAJ MAČE 3:2 (Haramustek, Vukadin)

22. kolo: GAJ MAČE - Kurilovec 2:2 (Haramustek, Šaban)

23. kolo: Zagorec - GAJ MAČE 1:2 (Cvrtila 2)

24. kolo: GAJ MAČE - Karlovac 1919 2:2 (Kipa, Cvrtila)

25. kolo: Špansko - GAJ MAČE 6:0

26. kolo: GAJ MAČE - Trnje 0:2

27. kolo: Bistra - GAJ MAČE 4:0

28 kolo: GAJ MAČE - Vrapče 4:1 (Šaban 2, Postonjski, Vukadin)

29. kolo: Ponikve - GAJ MAČE 3:2 (Šaban 2)

30. kolo: GAJ MAČE - Jarun 1:1 (Haramustek)

31. kolo: Trešnjevka - GAJ MAČE 3:2 (Postonjski, Šaban)

32. kolo: GAJ MAČE - Mladost 2:1 (Šaban 2)

33. kolo: Segesta - GAJ MAČE 0:0

34. kolo: GAJ MAČE - HAŠK 1903 1:1 (Šaban)

Klupska lista strijelaca:

20 Martin Šaban

7 Dino Cvrtila

6 Davor Iskrić

5 Tomislav Haramustek

4 Dino Postonjski

3 Mario Brlečić, Josip Kipa, Tomas Vukadin

2 Jurica Sambol

1 Karlo Deak, Bruno Rihtar, Jurica Ščuric, Petar Tomek

Još članaka iz "Sport"

Facebook