Prethodni članak
Sljedeći članak

Neponovljiva Jana Pavalić osvojila srebro zlatnog sjaja

Naša zagorska sportašica Jana Pavalić ponovno je 'rasturila'. Četrnaestogodišnje čudo od djeteta kako su je već prozvali, ponovno nas je učinila ponosnima. Ovo je strašan podvig i rezultat za kojeg jednostavno nema riječi hvale


Kakav kraj Europskog prvenstva u plivanju u Rimu za juniore za novu zagorsku i hrvatsku heroinu Janu Pavalić. Četrnaestogodišnja djevojka iz Gornje Stubice plivačica Olimpa Zabok okitila se srebrnom medaljom u "kraljevskoj" sprinterskoj utrci na 50 slobodno i tako je nakon Mihaela Vukića postala drugi član kluba koji je donio odličje s Europskog prvenstva. Ovo je strašan podvig i strašan rezultat za kojeg jednostavno nema riječi hvale - ovo je neponovljivo.

Iako i tri godine mlađa u odnosu na svoje konkurentice, Jana je stigla do srebra koje ima zlatni sjaj. Jana je utrku završila s rezultatom 25.33, što je sedam stotinki slabije u odnosu na hrvatski rekord kojeg je ostvarila u kvalifikacijama, ali itekako dovoljno za veliko, veliko srebro. Ruskinja Daria Tatarinova postala je prvakinja Europe s rezultatom 24.87, ali ona je tri godine starija od Jane. No, kroz neko vrijeme srest će se njih dvije opet, a onda će vjerojatno zasvirati "Lijepa naša". Treća je bila Britanka Eva Okaro koja je plivala u vremenu 24,45.

Podignite dragi Zagorci i Zagorke večeras čašu u zrak i nazdravite našoj dragoj Jani i njenom treneru Ivici Androiću. Zaslužili su!

Još članaka iz "Sport"

Facebook