Prethodni članak
Sljedeći članak

Sjajna Jana Pavalić kao drugoplasirana ušla je u finale na 50 slobodno

Danas u 19,38 budimo svi JANA PAVALIĆ! SRETNO, JANA!


Ponovno nam stižu sjajne vijesti s Europskog prvenstva u plivanju za juniore i juniorke koje se održava u Rimu. Sjajna Jana Pavalić kao drugoplasirana nakon polufinala izborila je finale na 50 slobodno koje će se održati danas u19,38 sati. Pri tome je dva puta rušila svoj apsolutni hrvatski rekord (25,66). U kvalifikacijama je plivala 25,64 što je u tom trenutku bio novi hrvatski rekord, a onda je dodatno eksplodirala u polufinalu gdje je plivala fantastičnih 25,28, što je trenutno važeći apsolutni hrvatski rekord na 50 slobodno, ali poznavajući Janu možda samo do 19,40 sati danas. Jana je u polufinalu plivala u drugoj grupi gdje je bila druga, a bolja od nje bila je samo Ruskinja Daria Tatarinova koja je plivala u vremenu 25,10. Druga polufinalna skupina u kojoj je plivala Jana bila je dosta brža, pa je iz nje čak šest djevojaka izborilo finale. U prvoj skupini pobjedila je Britanka Eva Okaro koja je plivala u vremenu 25,33. Ako je suditi prema polufinalu Jani medalja ne bi smjela izmaći, no ne treba pred nju stavljati nikakav pritisak i plasman u finale uz obaranje apsolutnog hrvatskog rekorda ravan je čudu.

Šteta što zbog jednodnevne samoizolacije nije mogla plivati u disciplini 50 leptir gdje bi konkurirala za medalju. Jana je dva puta imala negativan test na covid, no zbog jednog kolege iz reprezentacije koji je bio pozitivan cijela reprezentacija je morala u jednodnevnu samoizolaciju. Čudna odluka koja joj je odnijela finale na 50 leptir, a vrlo vjerojatno i prvu veliku medalju. No zato je Jana danas puna motiva. Finale EP u disciplini 50 slobodno za juniorke održat će se danas u 19,38 sati, a možete ga direktno pratiti na streamu na službenoj stranici Hrvatskog plivačkog saveza, što vam toplo vam preporučam da i učinite te da nas je što je moguće više danas bude uz novu zagorsku sportsku heroinu na putu prema velikom podvigu. Danas u 19,38 budimo svi JANA PAVALIĆ! SRETNO JANA!

Odličan i Vili Sivec

Svakako moramo pohvaliti i Vilija Siveca kojem se ispričavamo što smo ga malo zapostavili, ali i on u Rimu radi sjajno stvari i popravlja svoja najbolja vremena. Posebno se istaknuo na 200 leptir gdje je plivao odličnih 2:03,51 što mu je donijelo 18. mjesto nakon kvalifikacija. Samo ga je jedna stotinka dijelila od rasplivavanja za finale protiv Austrijanca Esperbengera koji je plivao u vremenu 2:03,50 i ušao u polufinale. Šteta, no nema se što Viliju zamjeriti napravio je odličan rezultat.

Još članaka iz "Sport"

Facebook