Prethodni članak
Sljedeći članak

Tondach u nastavku do sva tri boda

4. NL – središte skupina A: 2. kolo: Tondach – Polet (SK) 1:0


U 2. kolu 4. NL središte skupina A Tondach je dočekao Polet (SK). Nakon remija kod Rudara DZ u zagorskom derbiju, i sa još uvijek svježim sjećanjima na sjajno proljeće prošle sezone, Tondach je bez sumnje želio domaći start u novo prvenstvo začiniti dobrom igrom i pobjedom. No, Polet (SK) nije bezazlen suparnik, a i startao je pobjedom, protiv još jednog zagorskog predstavnika, u 1. kolu pobijedivši Stražu.

U prvom poluvremenu ništa – ništa

Prvih 10 minuta proteklo je u živoj i dinamičnoj igri, no bez ozbiljnih prilika. U 12. minuti bilježimo po pokušaj na obje strane. Tondach je krenuo u napad i činilo se da bi mogao zaprijetiti preko Karla Frtalja, koji prima loptu u polovici gostiju, no gosti oduzimaju loptu i kreće kontra, u koju je izbačen Marko Ćavar, koji na trenutak ostaje i sam, no ipak ga Dario Kralj sustiže, pa udarac Ćavara nema preciznosti. U 18. minuti puno veću priliku za domaćine kreirao je Petar Boronjek, koji je najprije uzeo loptu na 40tak metara na lijevoj strani, osvojio 15tak metara, i dao sjajno za Filipa Merlina, koji iz prve puca sa 12 metara i tjera Ivana Kovača na golu gostiju na intervenciju.

Nakon te prilike u 18. minuti do poluvremena nismo vidjeli gotovo ništa. Ne može se i jednima i drugima zanijekati borbenost i pokušaji. No, sve je uglavnom završilo na puno grešaka i krivih dodavanja na sredini terena, što je naravno onemogućilo prilike. No, ipak nakon jedne ubačene, pa odbijene lopte pred golom domaćina odjednom se na udarcu našao Vanja Grab, koji da 18 metara puca malo pored gola. I to je bilo sve za prvih 45 minuta. Zaključno ništa-ništa.

Puno bolji domaćini u nastavku do minimalne pobjede

U nastavku, prvi udarac bilježimo u 49. minuti, no ne previše opasan. Nakon jedne povratne lopte Boronjek je pokušao sa 25 metara iskosa s lijeve strane, ali pucao je i preko i pored gola. I u 51. minuti pokušao je Boronjek i to sa preko 40 metara s desne strane, nakon što je primijetio da je Kovač malo izvan gola, no gostujući golman se uspio vratiti na crtu i obraniti. U 53. minuti u prilici s našao i Frtalj na lijevoj strani, iako kroz gužvu uspio je uputiti udarac, koji je od bloka završio u korneru. No, u osam minuta nastavka vidjeli smo više od domaćina nego u svih prvih 45 minuta.

U 57. minuti pokušavaju i gosti. Ćavar je primio loptu u sredini kaznenog prostora, dobro ju je primirio, ali sa R. Jurinom na leđima, nije imao priliku za lagan udarac. Ipak, pucao je iz okreta, ali pored gola. U 60. minuti Damir Družinec je s gola domaćina malo zaplivao u prazno, pa se u vrlo dobroj poziciji našao Hrvoje Dajak, koji sa 20 metara iskosa, s desne strane cilja prazan  gol, ali lopta odlazi pored gola.

I onda konačno u 63. minuti Tondach dolazi do vodstva. Merlin je primio jednu loptu na desnoj strani, na rubu kaznenog prostora, ali dosta ukoso, no sjajno je naciljao i iznenadio Kovača, te od njegove desne stative pogodio za 1:0. Gosti pokušavaju vratiti se, ali prvi udarac nakon primljenog gola stiže u 72. minuti. Antun Martinović pucao je sa 20 metara, ali lopta je jedva došla Družinca. Opasnije je bilo na drugoj strani, kada su se u kaznenom prostoru našli Merlin i Frtalj, no ovaj puta izostao je kvalitetniji udarac, pa su gosti mogli odahnuti. U 84. minuti mala kontra Tondacha, koju su izgradili Filip Horvat i Andrija Frančina, ali udarac Frančine otišao je pored gola, sa nekih 10 metara iskosa. U 87. minuti gosti ostaju sa 10 igrača. Nakon preoštrog starta drugi žuti karton dobio je Antunović, pa je morao na malo ranije tuširanje. Do kraja još bilježimo udarac Franka Borovčaka u blok za domaćine i jednu tzv. svijeću pred gol domaćina u zadnjim sekundama, koji Družinec hvata za potvrdu minimalne pobjede, koju je mogao čak u zadnjem napadu podebljati Horvat, ali je pucao preko gola. Na kraju zaslužena pobjeda Tondacha.

Izjave: Drago Bartolić, trener NK Tondach: ''Jako teška i tvrda utakmica, sa jako malo prilika, prava prvenstvena. Mi smo imali malo više sreće, čestitam svojim dečkima na zalaganju, borbi i htijenju i bili smo bolji za taj jedan gol.''

Zoran Vukelić, trener NK Polet (SK): ''Tvrda utakmica, Tondach domaćinska momčad, teren njiva i dobro je da je utakmica završila bez ozljeda. Čestitam domaćinu na pobjedi.''

4. NL – središte skupina A, 2. kolo

TONDACH – POLET (SK) 1:0

SUCI: Jelić, Belavić, Jurčević            

STRIJELAC: 1:0 Merlin 63'

TONDACH: Družinec, Bartolec (46' Bobinec), Kralj, Boronjek (74' Horvat), Borovčak, Merlin, Frtalj, Frančina, D. Bosec (46' Hendija), R. Jurina, Gredelj (46' L. Jurina) ; trener: Drago Bartolić

POLET (SK): Kovač, Vojnović, Martinović, I. Pavičić (35' Tetlo), Vlatković, Dajak, Lasić, M. Pavičić, Gavranović, Grab (69' Spajić), Ćavar; trener: Zoran Vukelić

Još članaka iz "Sport"

Facebook