Prethodni članak
Sljedeći članak

Real poslao megaponudu za Gvardiola! Ogroman novac dobio bi i Dinamo


Samo je naizgled zavladalo zatišje u velikoj bitki tri velikana za Joška Gvardiola, piše Alfredo Pedulla, talijanski stručnjak za mercato, i otkriva: "Leipzig terorizira Chelsea, Real i Manchester City time što je otvorio licitaciju za genijalnog mladog (22) stopera. Nijemci znaju da mogu raditi što žele jer se u ljeto 2024. aktivira otkupna klauzula od 110 milijuna eura, pa zainteresirani za Gvardiola moraju prije toga dovesti zvijezdu nedavnog SP-a.

Chelsea je otvorio nadmetanje ponudom od 80 milijuna eura, na što je Real preuzeo vodstvo ponudom od 90 milijuna eura. Međutim, otkrivamo da su u zadnja dva tjedna održana dva sastanka između Reala i Leipziga, na kojima je prvak Španjolske i Europe za Gvardiola ponudio 120 milijuna eura odštete u dvije rate od po 60 milijuna, uključujući bonuse. Manchester City je također dao troznamenkastu ponudu.

Real nudi Gvardiolu godišnju plaću od 6 milijuna eura te bonuse i on je voljan to prihvatiti, premda je daleko manje od 9 milijuna eura, koliko mu godišnje jamči Chelsea. Razlog je što je Hrvatu prvi izbor Real. Leipzig je već našao zamjenu za Gvardiola. To je Jakub Kiwior, 22-godišnji stoper Spezije." završava Pedulla, prenosi Index.

Inače, Gvardiol je u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub. Ako bi ga Leipzig prodao za spomenutih 120 milijuna eura, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 101.2 milijuna eura.

Dinamu bi pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je 20.24 milijuna eura. Dinamo bi tako na igraču koji mu je u seniorskoj momčadi proveo samo dvije sezone i odigrao tek 52 utakmice zaradio ukupno 39.04 milijuna eura, piše Index.

Još članaka iz "Sport"

Facebook