Prethodni članak
Sljedeći članak

Pobjedama u zagorskim derbijima Bedex osigurao dva ''jesenska'' naslova

Odbojka, 6. kolo: 3. HOL sjever: Bedex 1 – Toplice 1 3:0; 4. HOL sjever: Bedex 2 – Toplice 2 3:2


Iako su formalno odigrana sva kola prvog dijela natjecanja u 3. i 4. HOL sjever u kojima se natječu i dva zagorska kluba, zagorski derbi u obje loge bio je odgođen, pa su zaostale utakmice 6. kola odigrane u četvrtak 29. prosinca. Domaćin je bio Bedex u obje lige i stigao je do dvije pobjede, kojima je samo potvrdio naslove ''jesenskih'' prvaka u obje lige. Sjajan je to uspjeh za odbojkašice Bedexa.

U 3. HOL sjever Bedex 1 slavio je u zagorskom derbiju protiv Toplica 1 sa 3:0. Prva dva seta bila su zanimljiva i rezultatski neizvjesna, no u oba su slavile domaće odbojkašice sa po 25:23. To kao da ih je oslobodilo, pa su u trećem setu bila uvjerljive i sa 25:12 stigle do 3:0 pobjede i prvog mjesta na polovici sezone. Za Bedex 1 igrale su: Ema Jambrek, Iva Gorički, Lucija Prančić, Marta Vurnek, Sara Balen, Barbara Kovač (kap.), Marija Srebak, Lana Pripeljaš, trenerica Ivana Čehulić. Za Toplice 1 igrale su: Ivana Prežigalo (kap.), Veronika Mužar, Leona Šoštarko, Matea Popović, Lana Horvatiček, Dora Halapir, Ana Poljak, Vida Bastić i Ines Đurđan; trener Dario Zagvozda. U ovoj ligi natječe se devet klubova, a Bedex 1 je u osam kola sakupio 20 bodova, tri više od Totovca 1, dok su Toplice 1 na sedmom mjestu sa devet bodova. U ovoj su ligi odigrane sve planirane utakmice.

Bedex 2 također do malog naslova

Puno uzbudljivija bila je utakmica u okviru 4. HOL sjever između Bedexa 2 i Toplica 2. U ovu su utakmicu gošće iz Toplica krenula sjajno i prvi set dobile sa 25:11. Tom su dodale još jedan set, sa 25:19 i time se približile pobjedi. No, Bedex 2 se diže i treći set osvaja u svoju korist sa uvjerljivih 25:8. Možda je baš četvrti set bio prijelomni, a njega Bedex 2 dobiva sa 25:20, da bi u petom slavio sa 15:11 i tako stigao do pobjede 3:2. To su nova dva boda, s kojima se izjednačio na 27 bodova sa Ludbregom 2, no zbog boljeg bod količnika Bedex 2 je i sada u vodstvu, a ima i utakmicu manje protiv Nedelišće Eltinga, koji je inače na sedmom mjestu. Toplice 2 su na petom mjestu sa 22 boda, što je također super rezultat, posebice ako uzmemo u obzir činjenicu da Toplice 2 ovu ligu igraju sa dvije ekipe, koje se mijenjaju iz kola u kolo, kako bi se šansa pružila što većem broju djevojaka.

Za Bedex 2 zagorski derbi igrale su: Marta Vurnek, Lorena Mikulec, Dorotea Prančić, Laura Mrkoci, Nika Granc, Ema Ocvirek, Daria Ban, Gabrijela Vurnek, Ema Jambrek (kap.), Eva Špiljak; trenerica Ivana Čehulić. Za Toplice 2 igrale su: Patricija Spevec, Veronika Mužar, Korina Sedak, Antonija Pozaić (kap.), Ana Sedak Benčić, Lana Horvatiček, Lana Završki, Ana Poljak, Nikolina Posarić, Paula Posarić, Vivienne Reister, Vida Bastić, Ines Đurđan i Lana Halapir; trener Robert Halapir. Tako je kalendarska godina okončana sa zagorskim derbijima, koji će zasigurno i u budućnosti otvoriti još više vrata ovom sportu u Zagorju, koji ova dva kluba uspješno promoviraju. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook