Prethodni članak
Sljedeći članak

ODLUČENO: Smanjuje se broj klubova u 1. županijskoj nogometnoj ligi KZŽ


U prostorijama NK Mladost Zabok održana je Plenum skupština Nogometnog saveza KZŽ. Nazočilo joj je 30 od moguća 34 zastupnika. Financijsko izvješće, izvješće Nadzornog odbora, izjvešće povjerenika za natjecanje, povjerenika za suđenje, disciplinskog suca i instruktora jednoglasno su prihvaćena.

Jednako tako jednoglasno je prihvaćen i kalendar natjecanja. Tako će proljetni dio 1. i 2. ŽNL započeti 26. ožujka, lige mladeži (juniori 1, pioniri 1, mlađi pioniri 1) započela su 4. ožujka, dok će ostale mlađe dobne skupine sa svojim natjecanjem započeti 25. ožujka. Prva županijska liga veterana počinje 27. ožujka, a druga liga veterana 3. travnja.

U idućoj sezoni (2023./2024.) 1. ŽNL seniora brojta će deset klubova, što znači da će ove sezone iz nje ispasti najmanje tri kluba. 1. ŽNL veterana od iduće će sezone brojati 12 klubova, pa će nakon ove sezone put 2. ŽNL veterana tri kluba.

Izvućeni su parovi četvrtfinala kupa NS KZŽ koje će se održati 12. 04. 2023. godine u 16,30 sati. Parovi su slijedeći: Rudar D - Zagorec KR (par 1), Pregrada-Tondach (par 2), Zagorec VT - Stubica (par 3), Oroslavje - Gaj Mače (par 4). Polufinale je na rasporedu 17. 05. 2023., a pobjednik para 3 bit će domaćin pobjedniku para 1 u prvom polufinalu, dok će u drugom polufinalu pobjednik para 2 biti domaćin pobjedniku para 4.

Na snagu je stupio i novi Pravilnik o suđenju i sucima koji govori da seniorske utakmice sudac može suditi do 55, a veteranske do 60 godina. Na Plenumu su tako uručene prigodne nagrade sucima Franji Skozritu i Zdenku Cavoru koji su se oprostili od aktivnog suđenja.

U ime NS KZŽ predsjednik Stjepan Merkaš zahvalio se NK Mladost Zabok na odličnoj organizaciji Plenuma i u to ime uručio im je prigodnu zahvalnicu.

Još članaka iz "Sport"

Facebook