Prethodni članak
Sljedeći članak

Odigrana zanimljiva utakmica 1. zagorske lige: 'Bili smo bolji u oba poluvremena'

1.ŽNL – Oštrc – Mladost Marija Bistrica 2:0


Zanimljivu utakmicu 13. kola 1. zagorske lige očekivali smo u Zlataru, gdje je Oštrc dočekao Mladost iz Marije Bistrici. Iako je nakon jeseni ljestvica sugerirala da je Oštrc u borbi za naslov, a Mladost za opstanak, utakmice ova dva kluba uvijek su zanimljive, a k tome još Mladost je u proljeće krenula sa velikih 4:0 protiv Inkopa, dok je Oštrc uzeo bod kod Oroslavja.

Oštrc na odmor sa vodstvom

Prva mala opasnost za goste stigla je već u 2. minuti. Nikola Latin je dobio jednu dobru loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, no malo se spetljao pa je brzo zatvoren. Ubacio je ipak na drugu stativu, ali golman Dominik Babić hvata loptu.

U 7. minuti puno konkretnija prilika za Oštrc. Karlo Gregurić je primio loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, dao na drugu stranu za Mihaela Petrića, koji se spremao zabiti sa 7 metara, ali u posljednji čas stiže Dario Frajtak i izbija mu loptu s noge.

U 22. minuti Marin Novosel pokušava za domaćine iz slobodnjaka sa 25 metara, ali puca preko gola. U 25. minuti Silvestar Habajec ima novu priliku iz slobodnjaka za Oštrc, sa 20 metara iskosa s lijeve strane. No, njegov ubačaj Babić izbija, a brani i naknadni pokušaj sa 25 metara. No, u 26. minuti je nemoćan. Tomica Marković je odradio veliki dio posla u kaznenom prostoru na lijevoj strani, dao povratnu na 13 metara, gdje Gregurić iz prve sjajno pogađa uz samu stativu za 1:0.

U 32. minuti nakon kornera i odbijene lopte, sa 16 metara puca Latin ali Babić uz sitnu nesigurnost hvata loptu. U 37. minuti prvi udarac gostiju u okvir gola. Valentin Mesar iz središnje pozicije odlično nalazi na desnoj strani Andriju Piska, koji puca iskosa sa 18 metara, a Krunoslav Škof lako brani. U 43. minuti Mesar dobiva loptu na desnoj strani, ubacuje na drugu, na Matiju Čukmana, kojem lopta bježi, ali ju stiže i puca iskosa, no Škof brani. No, u 44. minuti umalo 1:1. Mesar je potkopao loptu preko domaće obrane za Ivana Miličkog, Škof je začudo ostao neodlučan i mladi napadač Mladosti prvi dolazi do lopte, glavom pokušava prebaciti Škofa, ali lopta završava u rukama domaće jedinice.

Kontra riješila utakmicu

U nastavku u prvih deset minuta nešto mirnija utakmica, a prvi pokušavaju gosti u 55. minuti. M. Čukman i A. Pisk su odigrali na 20 metara od gola na lijevoj strani, lopta odlazi desno do Marka Piska, koji daje za Mesara, a koji pak puca iskosa malo preko gola. U 59. minuti prvi malo ozbiljniji pokušaj domaćina u nastavku. Nakon ubačaj s lijeve strane glavom puca Petrić, ali Babić brani. No, na drugoj strani u istoj minuti, Gabrijel Radiković daje jednu dugu loptu na M. Čukmana, koji je sa par metara pogodio Škofa.

U 68. minuti velika prilika za Oštrc. Lopta je ubačena u kazneni prostor, prevarila je Matea Piska i odbila se na nogu Greguriću, koji se odjednom našao sam pred Babićem. No golman gostiju sjajno reagira, izlazi na vrijeme na malom prostoru i nogom brani. Gosti sve više stiskaju, a domaćini čekaju kontru i u 83. minuti rješavaju utakmicu. Kontra je uspjela, lopta dolazi na desnu stranu na samog Novosela, koji bježi prema Babiću i sam nekih 18 metara iskosa pogađa pored njega za 2:0.

U 85. minuti Jan Stjepan Dominić puca iz okreta sa 10-tak metara, ali lopta se od bloka odbija u korner. Do kraja domaćini mirno privode utakmicu kraju i dolaze do važne pobjede u borbi za sam vrh, dok se Mladost MB okreće novom kolu u borbi za opstanak.

Izjave trenera: Željko Deak, trener NK Oštrc: ''Sve čestitke mojim igračima. Stvarno su danas dali sve od sebe i to ih je nagradilo. I prvo i drugo poluvrijeme smo bili bolji od protivnika i zasluženo smo pobijedili. Gostima želim puno sreće u nastavku prvenstva.

Mario Brlečić, trener NK Mladost MB: ''Čestitam Oštrcu na pobjedi, ali i svojim igračima na zalaganju. Domaćini su stigli do zaslužene pojede, no mi smo, posebno u nastavku pokazali da se možemo nositi s njima. Imali smo i prilike za izjednačenje, nismo zabili i domaćini su u jednoj kontri potvrdili zasluženu pojedu.''

Još članaka iz "Sport"

Facebook