Prethodni članak
Sljedeći članak

Očekivana dominacija Talijana

Klanjec i Kumrovec bili su domaćini 29. Svjetskog prvenstva u ribolovu pastrve prirodnim mamcem na brzim vodama


U organizaciji Hrvatsko sportsko ribolovnog saveza i Ribolovnog saveza KZŽ Klanjec i Kumrovec bili su domaćini 29.  Svjetskog prvenstva u lovu pastrve prirodnim mamcem na brzim vodama. Samo SP održalo se Sutli pored poznatog restorana Zelenjak.

Ovo Svjetsko prvenstvo bodovalo se Svjetsko prvenstvo nacija, ali i za Svjetsko klupsko prvenstvo. Najviše uspjeha očekivano su imali Talijani, pa se tako na domjenku u "Zelenjaku" tri puta orila talijanska himna.

Najbolji pojedinac SP je Talijan Luka Benedetti iz talijanskog kluba ASD Pescatori Montello, drugo mjesto osvojio je njegov sunarodnjaka Stefano Boschaizzao iz A.P.S.D. Garisti 93, a treće Marino Poloniato iz ASD Pescatori Montelo. Najbolji hrvatski ribolovac bio je Boris Grubić na 20. mjestu u konkurenciji 52 ribiča.

Svjetski klupski prvak je ekipa ASD Pescatori Montello, drugo mjesto osvojila je ekipa A.P.S.D. Garisti, a treće Valle San Martino ASD Italica, naravno sve ti talijanske momčadi. Meu sedam momčadi nastupila je i ekipa Hrvatsko zagorje koja je zauzela šesto mjesto.

Italija je bila najbolja i u poretku reprezentacija, druga je Francuska, a u uzbudljivoj borbi za treće mjesto Bugarska je bila Hrvatske.

Samo SP bilo je dosta zahtjevno zbog vremenskih uvjeta i kiša koja je padala prvi natjecateljski dan u subotu. Posebna zahvala ide sucima koji su odradili vrlo težak posao u zahtjevnim vremenskim uvjetima.

Nagrade najboljim pojedincima i momčadi dodijeljene su na domjenku u restoranu "Zelenjak". Prije same dodjela nazočnima su se obratili i Ljerka Kahlina izvršna direktorica natjecanja koja je obavila lavovski dio posla , Anđelko Pregiban predsjednik Športsko-ribolovnog saveza KZŽ Anelko Pregiban, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza Vladimir Sever. Nagrade najboljim pojedincima i ekipama dijelili su predsjednik Svjetske ribolovne federacija Claudio Mateoli, tajnica Barbara Durante, te gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i načelnik Kumrovca Robert Šplajt.

Generalni pokrovitelj ovog SP bio je JANAF, a potporu su dali KZŽ, grad Klanjec, općina Kumrovec, Grad Zlatar, Grad Krapina, općine Sveti Križ Začretje, Stubičke Toplice, Lobor, tvrtke Trgocentar, Naturalis d.o.o, EX TOP d.o.o. , Zozolly, ŠRD Sutla Klanjec i ostali manji sponzori i donatori.

Organizacija je bila vrlo dobra i nadamo se da će Športsko ribolovni savez KZŽ biti u budućnosti domaćin još nekog natjecanja na najvećoj svjetskoj ili europskoj razini.

-Ponosna sam na sve učinjeno. Mislim da je Športsko ribolovni savez KZŽ ispunio sva očekivanja i da smo napravili dobar posao - riječi su vidno umorne, ali zadovoljne izvršne direktorice SP, Ljerke Kahline.

-Uvijek ima malih sitnih detalja koji nedostaju, ali uspjeli smo to riješiti u hodu. Siguran sam da će ocjena za organizaciju biti dobra, iako nam vremenski uvjeti nisu išli na ruku, no na to se ne može utjecati. Za takve uvjete ribolov je bio dobar. Ja sam osobno vrlo zadovoljan organizacijom, a isto tako i nastupom naših reprezentativaca. Bili smo vrlo blizu bronce, no Bugari su nas stigli u uzbudljivoj završnici - svoje je dojme iznio čelni čovjek hrvatskog ribolova Vladimir Sever.

-Nakon četrnaest dana napornog rada moramo biti zadovoljni učinjenim. Vrijeme nam nije bilo saveznik, ali i natjecatelji i suci imali su strpljenja i ja im se svima zahvaljujem, a posebno sucima. Ovo je vrlo zahtjevna disciplina za njih - izjavio je Anđelko Pregiban predsjednik Športsko ribolovnog saveza KZŽ.

Još članaka iz "Sport"

Facebook