Prethodni članak
Sljedeći članak

Naslov za Zapruđe

Veliki turnir limača u Bedekovčini


Nakon što su uspješno kraju priveli zimsku ligu mlađih pionira, vrijedi sportski djelatnici u NK Tondach, predvođeni Tomislavom Đurekom, organizirali su i dvoranski turnir limača, na kojem se okupilo čak 18 ekipa, koje su u prvoj fazi razigravale korz šest skupina.

Nakon razigravanja turnir je nastavljen utakmicama osmine finala, koje su ponudile prva uzbuđenja. Tako je Zapruđe, nakon 1:1, tek nakon penala pobijedilo Gaj Mače 2. Tri utakmice završile su bez golova, pa su ne penale dalje prošli Tondach 2 protiv Gaja Mače 1, Tondach 1 protiv Ivančice i Pušča protiv Zagorca VT. Novi Marof je sa 1;0 pobijedio Dubravi Tim kabel 2, istim rezultatom Inkop je bio bolji od Dubrave Tim kabel 1, Zelina je sa 2:0 pobijedila Klanjec, dok je najuvjerljivija bila Bistra, koja je sa 3:0 izbacila Stubicu.

Zanimljivo je da do kraja više nije bilo utakmice bez pobjednika, pa nije bilo potrebe za lutrijom penala, a također, poražene ekipe do kraja turnira nosu uspjele zabiti. U četvrtfinalu najuvjerljivija je bila Pušča, koja je sa 4:0 pobijedila Inkop, Zapruđe je sa 2:0 pobijedilo Tondach 1, a Novi Marof istim rezultatom Tondach 2. Zelina je polufinale izborila sa minimalnih 1:0 protiv Bistre. U tom polufinalu Novi Marof je sa 3:0 pobijedio Pušču, a Zapruđe sa 1:0 Bistru.

U utakmici za treće mjesto Zelina je bila bolja od Pušče 1:0, a u finalu Zapruđe je sa 2:0 pobijedilo Novi Marof i osvojilo naslov pobjednika. Najbolji strijelac tako je bio Jan Mikić iz NK Stubica, dok su za najboljeg golmana i igrača proglašeni igrali iz pobjedničke ekipe Zapruđa, golman Vito Roksandić, a igrač Vito Ivašković. Odlično su cijeli turnir odsudili Franjo Skozrit i Velimir Brezak, a završnicu u svojim prisustvom uveličali i predsjendik NS KZŽ Stjepan Merka Krojf i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban, koji su i dijelili pehare i medalje za ekipe na prva četiri mjesta. 

Još članaka iz "Sport"

Facebook