Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost uvjerljiva protiv Zagreba

27. kolo IV. NL-središte Zagreb - skupina A, MLADOST ZABOK - Zagreb 4:0


Nakon neugodnog poraza u Golubovcu, Mladost se vratila pobjedama. U Zaseki je sa 4:0 savladan Zagreb, a gosti su još dobro i prošli. Igrač utakmice nedvojbeno je Vinko Kotarski koji je konačno odigrao utakmicu u skladu sa svojim renomeom. Vinko je bio rastrčan, razigran, asistirao je, zabijao, a uz malo sreće mogao je i do hat-tricka, da mu se u 89. minuti nakon odličnog udarca nije ispriječila greda. Veseli i pogodak Matije Drempetića koji u zadnje vrijeme igra sve bolje i bolje.

Već u 6. minuti Mladost je povela. S desne strane odlično je centrirao Kotarski, a Krajačić glavom pogodio za 1:0. U 21. minuti nakon opasnog prodora Škrlec gađa vanjski dio mreže. Četiri minute kasnije Drempetić je odlično primio jednu loptu na desetak metara udaljenosti od gola i prizemnim udarcem savladao Gašparića za 2:0. Jedinu pravu priliku na utakmici gosti imaju u 31. minuti kada je Puškarić krenuo sam prema Mihoviliću, ali lopta mu je pobjegla i domaći vratar je hrabrom intervencijom spriječio zgoditak. U 39. minuti još jednom prijeti Drempetić, ali je zamalo neprecizan. I onda u 42. minuti nakon odličnog solo-prodora po lijevoj strani Kotarski snažno puca i pogađa bliži kut gostujućeg vratara za 3:0.

Prvu priliku u nastavku domaći imaju u 53. minuti kada Drempetić odlično dodaje Hrastinskom koji pogađa vanjski dio mreže. Minutu kasnije sjajna akcija domaćih. Dvostruki dupli pas izmijenili su Tomek i Matija Benčić koji gura u prostor za Hrastinskog, ali ovaj iz dobre pozicije puca preko gola. Sve bolji Tomek u 63. minuti odlično u vatru gura Škrleca koji izlazi sam pred Gašparića, ali ovaj brani njegov udarac. Tri minute kasnije Škrlec je dodavač, a ovaj puta Matija Benčić propušta dobru priliku. U 69. minuti Drempetić odlično puca iz slobodnog udarca, ali Gašparić odbija u korner.

I onda u 76. minuti Kotarski se odlučio na udarac s više od 20 metara udaljenosti i učinio je to vrlo dobro i pogodio za konačnih 4:0. U 79. minuti Poslek odlično probija desno i daje paralelnu loptu za Matiju Benčića koji nažalost svoju dobru igru u polju nije uspio okruniti pogotkom i iz dobre je pozicije pucao preko gola. Minutu prije kraja utakmice odličan udarac Kotarskog s 18 metara udaljenosti zaustavila je greda.

MLADOST ZABOK - ZAGREB 4:0 (3:0)

ZABOK: igralište SC Zaseka, GLEDATELJA: 100, SUCI: Glavić, Marić i Vrbanec.

STRIJELCI: 1:0 Krajačić 6', 2:0 Drempetić 25', 3:0 Kotarski 42', 4:0 Kotarski 76'.

MLADOST ZABOK: Mihovilić (80' Hržina), Ma. Benčić, Mi. Benčić, Hrastinski (73' Ocvirek), Kotatski, Krajačić (46' Tomek) Tarle, Drempetić (80' Črnjević), Škrlec (73' Poslek), Šoštar, Bezjak (80' Žugec). TRENER: Drago Bartolić

ZAGREB: Gašparić, Tolić, Zbožil, I. Dominiković, Jurilj, Puškarić, Brajković, Cho (35' Barić), Pinchuk, Vinčić, Tarle. TRENER: Dražen Medić

Još članaka iz "Sport"

Facebook