Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna pobjeda odličnog Klanjca

27. kola IV. NL-središte - skupina A, KLANJEC - Polet (SK) 3:0


Pod vodstvom Roberta Petrovića Klanjec je odigrao još jednu odličnu utakmicu i ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Poleta (SK) od 3:0. Pobjedi Klanjca nema se što zamjeriti. Domaći su se od prve minute postavili čvrsto i odgovorno i to ih je nagradilo važnom pobjedom. Nije lako bilo Petroviću prije utakmice, iz razloga što nije mogao računati na Brleka, Leša i I. Petrišića, koji su dobili kartone u posljednjoj utakmici protiv Rudara DZ. No na muci se poznaju junaci. Klanjčani su skupili glave i u najboljem mogućem trenutku odigrali odličnu utakmicu.

Prvu šansu već u 5. minuti ima raspoloženi Biruš kojeg je dugom loptom uposlio Humski, ali njegov udarac golman Kovač odbija u korner. Gosti prvi puta prijete preko opasnog Ćavara u 10. minuti, no on je zamalo neprecizan iz dobre pozicije. U 13. minuti dobru je akciju započeo F. Petrišić koji daje loptu za F. Pavlinića, ovaj pak upošljava Humskog koji puca oštro, ali preko gola. U 16. minuti gosti prijete preko Sokolića, ali ovaj puca preko gola. Klanjec je poveo u 18. minuti. K. Pavlinić dao je odličnu loptu u dubinu za Biruša koji izlazi sam pred gostujućeg vratara i rutinski zabija za 1:0. Najbolju priliku gosti imaju u 33. minuti kada Sokolić odlično pronalazi Ćavara koji dobro puca glavom, ali Žigmana spašava greda.

U nastavku prvi prijete domaći u 53. minuti. Zgorelec je odlično pronašao K. Pavlinića koji izlazi sam pred Kovača,  pokušava lobom, ali ispriječila se greda. No pet minuta kasnije Karlo Pavlinić namjestio je svoje nišanske sprave. Trbušić je brzo izveo "slobodnjak" na centru i uposlio K. Pavlinića koji pogađa nebranjeni dio mreže za 2:0. U 61. minuti Petrović odlično pronalazi Biruša koji odlično puca s 20 metara udaljenosti, no njegov udarac zaustavlja greda. U 68. i 73. minuti odličnim se obranama istaknuo Žigman koji prvo brani opasan udarac Ćavara, a potom i Idžana. I napokon u 75. minuti odlični Biruš osvaja jednu loptu na centru i sam kreće prema vratima i na oduševljenje svih s 25 metara udaljenosti prekrasnim lobom i potezom utakmice postavlja konačnih 3:0. Do kraja utakmice vidjeli smo po jedan pokušaj na obje strane. Prijetili su prvo Ćavar, a potom i Trbušića, no oba su golmana vrhunski intervenirala.

KLANJEC - POLET SK 3:0 (1:0)

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 100, SUCI: Denić, Cindrić i Grabić.

STRIJELCI: 1:0 Biruš 18', 2:0 K. Pavlinić 58', 3:0 Biruš 75'.

KLANJEC: Žigman, F. Pavlinić, Bogović, Petrović, Zrnc, Biruš, F. Petrišić, Trbušić, K. Pavlinić, Humski, Zgorelec. TRENER: Robert Petrović

POLET (SK): Kovač, Križić, Vojnović, Martinović, Gotovac, Pavlović (63' Čmelješević), Lasić, Sokolić (46' Idžan), Gavranović, Tetlo, Ćavar.

Još članaka iz "Sport"

Facebook