Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladost Belec do visoke pobjede

2.ŽNL – 15. kolo: Mladost Belec – Omladinac 4:0


U 15. kolu 2. zagorske lige Mladost je u Belcu dočekala Omladinac. Prije dva tjedna isti su protivnici igrali u Dubrovčanu. Slavio je Omladinac, a u Belcu su jako bili nezadovoljni suđenjem u toj utakmici. Ovo je bila prilika za uzvrat, ali i rezultatski važna utakmica, u nadi domaćina da još mogu zaprijetiti vodećoj dvojki. Utakmicu su prilikom otvorili gosti već u 3. minuti. Josip Horvat je negdje s centra izveo slobodan udarac, a lopta je nošena vjetrom stigla sve do nekih desetak metara pred golom Matije Ožvalda, gdje ju Ivan Jambrešić glavom šalje tik uz lijevu stativu, možda čak i uz mali dodir. U 9. minuti Filip Horvat puca sa nekih 8-9 metara, lopta već prolazi pored istrčalog Ožvalda, ali ispred crte izbija Nikola Klarić.

Domaćini prvi puta ozbiljnije prijete u 10. minuti, kada sa 20 metara poteže Dario Brčić, ali golman gostiju Goran Knezić izbija u korner. U 16. minuti domaćini mogu do vodstva iz penala. Lopta je ubačena s desnog boka, nekoga je u padu pogodila u ruku i to je kazneni udarac. Brčić puca jako po sredini, Knezić se baca, ali ipak nogama brani i ostaje 0:0. U 26. minuti gosti prijete iz slobodnjaka sa 25 metara, lopta se odbija od živog zida, a Ožvald ju uz pomoć stative brani. No, bolja igra domaćina okrunjena je u 34. minuti. Brčić daje na lijevo za Marka Šaguda, koji probija bok, ide prema korner crti pa daje povratnu na peterac, gdje natrčava Mihael Hunjak i u punom trku 'zakucava' u mrežu za 1:0. Samo šest minuta kasnije već je 2:0. Brčić daje s centra za Danijela Hunjaka, na desnoj strani, pa dobiva natrag loptu na lijevu stranu i onda desnom nogom, vanjskom stranom prekrasno pogađa, u stilu Modrića za 2:0, rezultat s kojim se odlazi na odmor.

U nastavku još dva gola domaćina

Mladost i u nastavku kreće sa dominacijom, a prvu priliku ima već u 49. minuti. D. Hunjak prolazi po lijevom boku, dolazi do korner crte i daje povratnu na M. Hunjaka, koji sa 8-9 metara puca, a Knezić nogama brani. U 56. minuti domaćini rješavaju sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo. Lopta je upućena u kazneni prostor, Domagoj Šaka puca glavom, Knezić brani, no na odbijenu loptu natrčava Silvijo Buden i iz prve pogađa pored desne stative nemoćnog Knezića za 3:0. M. Hunjak pokušava u 66. minuti sa malo više od 20 metara, no Knezić je na mjesto. No, ništa nije mogao u 68. minuti. Nakon duge lopte po lijevoj strani bježi Robert Vrlec, obrana gostiju mu izbija u aut, n ga brzo izvodi na M. Hunjaka, koji se dobro gradi i vraća za D. Hunjaka na nekih 10 metara, a ovaj iz prve dijagonalno pored desne stative pogađa za 4:0.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a bilježimo još dva pokušaj, po jedan na svakoj strani. U 75. minuti Hrvoje Horvat puca iz slobodnjaka sa sredine domaće polovice, pored živog zida, no Ožvald brani, a u 77. minuti Stjepan Haban na lijevoj strani pronalazi M. Hunjaka, ovaj daje do Vrleca, koji ulazi u kazneni prostor, vara dva igrača pa puca preko gola. Mladost B tako dolazi do zaslužene pobjede i zadržava šest bodova zaostatka za vodećim Radobojem. 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook