Prethodni članak
Sljedeći članak

Svakom po poluvrijeme i po bod

U 22. kolu IV. NL-središte Zagreb - skupina A u Donjoj Stubici odigran "zagorski derbi" između Stubice i Mladosti


Iako su mreže u Donjoj Stubici mirovale, Stubica i Mladost Zabok odigrali su zanimljivu i borbenu utakmicu. Gosti su bili bolji u prvom dijelu, domaći i u nastavku, pa je remi nekako i najpravedniji ishod.

Bilo je zanimljivo vidjeti kako će Donja Stubica dočekati svoju zvijezdu, Matiju Drempetića, koji je prvi puta stigao u svoj grad u dresu zabočke Mladosti. Nije bilo posebnih tenzija prema njemu, bivši suigrači ga nisu štedjeli, ali sve u duhu fair-playa.

Upravo je Drempetić u 3. minuti uputio prvi udarac na utakmici kojeg je Mužina skrenuo u korner. Iz kornera s desne strane dobro ubacuje Kotarski, no Krajačić neprecizno puca glavom. Domaći prvi puta prijete u 13. minuti kada Pešec odlično nabacuje iz slobodnog udarca s desne strane, a odlični japanski stoper, Taiyo Toyoda, puca glavom preko gola. Minutu kasnije najbolja prilika za goste. Kotarski ne koristi grešku Štoka, i promašuje prazna vrata. Zapravo čini se da je htio ubaciti loptu, iako je pred sobom imao prazna vrata. Šest minuta kasnije Kotarski nabacuje iz slobodnog udarca, a Turk koji se ubacuje iz neposredne blizine puca pokraj gola. Sjajnu akciju domaći kreiraju u 30. minuti. Korman je pronašao Štoka na desnoj strani, ovaj je produžio do Stojaka, koji dobro upošljava Pešeca, no njegov jak udarac Mihovilić odbija u korner. U 31. i 35. minuti pokušao je Drempetić iz daljine, ali oba puta je bio neprecizan.

U nastavak su bolje ušli domaći koji su osjetili da mogu dobiti više od boda u ovoj utakmici. Prvi je iz daljine oštro u 46. minuti zaprijetio Pešec, no Mihovilić odbija njegov udarac u korner. Nakon njega u 54. minuti s 18 metara udaljenosti pokušava Stojak, ali puca preko gola. Dvije minute kasnije aktivni Čekolj dobro upošljava Pešeca, ali možebitni pogodak u posljednji trenutak spašava Turk. Mladost prvu priliku ima u 61. minuti kada nakon ubačaja Kotarskog s lijeve strane Krajačić puca glavom preko gola. Isti akteri na sceni su u 76. minuti, ali isti je i ishod. Najbolju priliku gosti propuštaju u 81. minuti kada Škrlec odlično pronalazi Kotarskog koji ima otvoren prolaz prema vratima, ali umjesto da završi akcija upošljava Krajačića koji je u zaleđu, pa sudac Ammar na intervenciju pomoćnika Jelića opravdano poništava pogodak Mladosti. U samoj završnici dva puta je oštro, ali zamalo neprecizno prijetio Pešec, no nije uspio postići pogodak.

 

STUBICA - MLADOST ZABOK 0:0

DONJA STUBICA: igralište Stubice, GLEDATELJA: 300, SUCI: Ammar, Jelić i Mufa.

STUBICA: Mužina, Čekolj, Toyoda, Vlahović, Pešec, Stojak, Štok, Mar. Landripet, Pirički, Mat. Landripet, Korman. TRENER: Damir Srebačić

MLADOST ZABOK: Mihovilić, Turk, Hrastinski (58' Mi. Benčić), Kotarski, Krajačić, Tomek, Drempetić, Škrlec (89' Črnjević), Lešković, Šoštar, Bezjak (79' Tarle). TRENER: Stjepan Poljak

IZJAVE TRENERA

Damir Srebačić, Stubica: "Prava borbena prvenstvena utakmica. Moji igrači su dali sve od sebe, ali nažalost nismo uspjeli postići pogodak. Mislim da smo izgubili dva boda, no nećemo žaliti. Idemo pokušati iznenaditi Brezovicu iduće kolo".

Stjepan Poljak, Mladost Zabok:" Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, osobito prvo poluvrijeme kad smo imali dominaciju, ali nismo uspjeli postići pogodak. U nastavku nam se uvukla neka nervoza, što je Stubica malo iskoristila i podignula je svoju igru, ali nije imala neke posebno velike šanse. Ne mogu biti nezadovoljan pristupom i angažmanom, ali mislim da moramo puno bolje igrati od ovoga".

Još članaka iz "Sport"

Facebook