Prethodni članak
Sljedeći članak

Minimalan poraz Zagorca unatoč dobroj igri

Zagorec gostovao kod Maksimira


U 15. kolu 3. NL Centar krapinski Zagorec gostovao je kod drugoplasiranog Maksimira, i unatoč i unatoč dobroj igri, pogotovu ako pogledamo unazad pet – šest kola, pretrpio je minimalan, 1:2, poraz.

 

Bio je ovo susret u kojem je Zagorec pokušao prekinuti svoj negativan niz i mogu samo iskreno konstatirati – prema prikazanoj igri svih 90 minuta klub iz Krapine minimalno je zaslužio bod. Uostalom, ovoj mojoj tvrdnji najbolje govore riječi domaćina koji su naglasili da je ovo bio, ako ne najkvalitetniji, onda zasigurno najteži protivnik na njihovoj umjetnoj travi gdje svojim protivnicima redovito „trpaju“ tri i više „komada“ u mrežu.

 

Zagorec je odlično počeo i  već u trećoj minuti Uchida nakon dodavanja Bajana ulazi u odličnu priliku, ali na samom rubu šesnaesterca ruši ga Kondres i iznuđuje slobodni udarac koji nije iskorišten. Pet minuta kasnije prilika i za domaćina nakon prodora Hodaka koji ubacuje oštar centaršut u šesnaesterac Zagorca ali mladi Frinčić, prvi i dobar nastup u seniorskoj ekipi, odlično uklizava i izbacuje loptu spriječivši joj put do slobodnog Hajdinjaka, najboljeg strijelca Maksimira.

 

Nakon toga gledamo mirnu utakmicu u kojoj Zagorec dobro parira domaćinima ne dozvoljavajući im stvaranje prilika, da bi se onda dogodila 39. minuta.

 Sudac Petričević dosuđuje slobodan udarac za domaćina koji izaziva buru protesta igrača Zagorca i dok oni protestiraju, Hodak izvodi brzi prekršaj i gura loptu prema Hajdinjaku koji izlazi sam pred Bručija i lako poentira za vodstvo Maksimira i  konačni rezultat prvog poluvremena.

 

Drugo poluvrijeme domaćin je odlično otvorio i već u 47. minuti dolazi u vodstvo od 2:0, nakon što je probijena lijeva strana obrane Zagorca a Štefić ubacuje povratnu loptu na drugu stativu gdje je dočekuje Hodak i neobranjivo šalje u malu mrežicu nemoćnog Bručija.

 

Pomislili smo – gotovo je. No, igrači Zagorca od tog trenutka preuzimaju igru i stvaraju (polu)prilike pred vratima Išeka, ali kao da su se „zamjerili“ lopti koja nikako ne želi u mrežu. U 71. minuti ipak smanjenje rezultata. Sasvim zasluženo. Nakon jedne gužve u šesnaestercu domaćina rukom je igrao Kondres i sudac pokazuje na jedanaesterac. Siguran realizator za smanjenje vodstva domaćina je Bračević.

 

Od 71. minute na terenu postoji samo Zagorec, uz jednu veliku priliku domaćina koju je otklonio Bruči i gredu Hodaka, ali lopta nikako u mrežu. U posljednjih deset minuta susreta zasigurno su dvije bile posebno dobre – Bračevića čija je lopta za „milimetar“ prošla pored svladanog Išeka, ali i pored stative te blok Večerića nakon odličnog udarca Stiperskog. Na kraju je ipak na semaforu ostalo zapisano: Maksimir 2, Zagorec 1.

Maksimir – Zagorec 2:1

Igralište: Oboj. Gledatelja:100. sudac: Karlo Petričević ( Zagreb ). Pomoćnici: Nikola Štibohar ( Zaprešić ), Albert Trstenjak ( Samobor ). Delegat: Ratomir Kramar ( Marija Bistrica ).

Strijelci: 1:0 Hajdinjak 39; 2:0 Hodak 47; 2:1 Bračević 71 – 11 m.

Maksimir: Išek, Katona, Štefić ( 77. Pirš ), Mamić ( 64. Bačkov ), Hajdinjak ( 64. Novak ), Pejić ( 77. Durbić ), Večerić, Glavinić, Krznar, Hodak. Trener: Zoran Santrač.

Zagorec: Bruči, Kunštić, Štimac, Bajan ( 71. Žitković ), Christian ( 58. Brebrić ), Frinčić, Uchida ( 46. Stiperski ), Krznar ( 58. Nasri ), Landripet, Bračević, Jazbec. Trener: Ivan Zubić.

Još članaka iz "Sport"

Facebook