Prethodni članak
Sljedeći članak

Lijepa tradicija se nastavlja

Odigran 45. prijateljski nogometni ogled Rudara DZ i Bratstva iz Vranovca


U Dubravi zabočkoj odigran je 45. jubilarna prijateljska utakmica između Rudara DZ i Bratstva iz Vranovca. Još daleku 1977. ovo su veliko prijateljstvo započeli braća Valić, Pavo i Jakša koji je zagorski set sa slavonske strane i Petar Videk, Alojz Martinić i Ljudevit Cujzek sa zagorske strane. Mnogi su nažalost već pokojni, ali tradicija se nstavlja. Nekoć su tu bila druženja na nivou dva mjesta pa su uz nogometaši sudjelovali i vatrogasci i folklor, danas je ostala nogometna utakmica. Ove godine Rudar je slavio s 5:4, a rezultat je tu najmanje bitan.

Iz tog druženja razvio se već 1979. jedan lijepo poznanstvo koje se nekoliko godina kasnije razvilo u skladan brak između Jurice Putanca i njegove supruge Katice koja je rodom iz Vranovca. Danas je Jurica jedan od glavnih pokretača ovog druženja, a puno mu pomažu i klupske legende Bubi, Globus, Štumf, Snaga, Njukica mlađi  i ostali.

Ove godine utakmica je imala i humanitarni karakter jer su se prikupljala sredstva za liječenje igrača Bratstva iz Vranovca, Josipa Henjeca.

O odsustvu predsjednika Maria Videka, goste iz Vranovca je govorom dočekao Stjepan Fotivec, doživotni počasni predsjednik Rudara DZ.

Jurica Putanec najavljuje spektakl na 50. obljetnicu ovog druženja, a još nije dogovoreno hoće li ono biti u Dubravi Zabočkoj ili Vranovcu, što je i manje bitno. Najvažnije je da se ova lijepa tradiciija nastavlja.

Još članaka iz "Sport"

Facebook