Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec, Zagorec Krapina i Stubica predstavljali zagorski veteranski nogomet na državnom dvoranskom prvenstvu


Nedavno je u Zadru održano jubilarno 20. Dvoransko prvenstvo veterana HNS-a, na kojem su nastupile i tri zagorske ekipe. Veterani NK Stubica su odigrali dvije odlične utakmice u dvorani Krešimira Ćosića i vratili su se put Donje Stubice s jednom pobjedom i jednim porazom. U fenomenalnoj utakmici protiv veterana HNK GOŠK Dubrovnik pobjedu su odnijeli preokretom u posljednjim sekundama susreta kada je na asistenciju Marka Mlinarića iz auta, na drugoj vratnici loptu pospremio Siniša Kuhta za veliko slavlje i erupciju oduševljenja. Svakako treba napomenuti da su veterani HNK GOŠK Dubrovnik poveli u 5. minuti utakmice preko Sandra Salacana, a preokret je započeo Davor Glavač poravnanjem na 1:1 u 8. minuti susreta. U drugoj utakmici veterani Stubice su poraženi od jednih od favorita prvenstva momčadi NK GOŠK Kaštela koji su stigli sve do finalnog dana i osvojili četvrto mjesto. Dva gola postigao je Elez, a jedan Janković. Za Stubicu su igrali: Darko Peštaj (V), Davor Glavač, Željko Mucak, Siniša Lešković, Darijo Lisak, Marko Mlinarić, Dejan Peštaj (V), Željko Petriško, Luka Grabušić, Marijan Glavač, Nenad Jakopec, Mario Barić, Siniša Kuhta i Marko Pavalić.          

S velikim nadama na ovo prvenstvo uvijek putuje Zagorec Krapina, no i on je ove godine završio natjecanje u skupini. Poražen je prvo od Veterana Zaprešića 0:1, golom Parcele. Nakon toga Zagorec je pobijedio NK Halubjan sa 5:3, uz tri gola Firera, te po jednog Varjačića i Gamilca. Za Halubjan su zabijali Simčić, Mrvčić i Pinjuh. To nije bilo dovoljno za nastavak natjecanja. Za Zagorec KR su igrali: Davor Piljek (V), Kristijan Buzina, Ivica Antolić, Alen Ferček, Ivan Vukoja, Ivan Firer, Danijel Končevski (V), Ivan Ivanović, Miljenko Kunštek, Alen Gamilec, Robert Varjačić i Branimir Gregurović.

Treća zagorska ekipa koja je nastupila na prvenstvu je Klanjec, koji se i najdulje zadržao u turniru. Klanjec je najprije odigrao bez golova protiv MNK Stari Grad, da bi potom pobijedio VHNK Dubrovnik 2:1. Družinec i Skrbinac su zabili za Klanjec, a Rezo za Dubrovnik. Tako je Klanjec izborio dodatni play off protiv MNK Podstrana. Utakmica je završila 1:1, za Klanjec je zabio Skrbinac, za Podstranu Lisica, no na penale u osminu finala prošla je Podstrana. Za Klanjec su nastupili: Toni Bogović (V), Franjo Petek, Matija Makek, Tomislav Skrbinac, Goran Družinec, Goran Jakobović, Ženko Berc, Kristijan Sušec, Ivan Vukelić  i Matija Milić.                      

20. Dvoransko prvenstvo veterana osvojila je Lokomotiva za čiju momčad su nastupali između ostalog Hrvoje Štrok i Jerko Leko koji je proglašen i najboljim igračem turnira.

Još članaka iz "Sport"

Facebook