Prethodni članak
Sljedeći članak

Klanjec pao u nastavku nakon isključenja Brleka


Klanjec je visoko poražen u utakmici 10. kola IV. NL-središte Zagreb - skupina A. Domaći Zagreb slavio je rezultatom 4:0. Klanjec je u Zagreb doputovao bez Zrnca, Bogovića, Petrovića i Trbušića, standardnih prvotimaca. S druge strane Zagreb je u svojim redovima imao čak šest stranih igrača, od čega četiri s ukrajinskom putovnicom. Upravo su Buceta i Navrotskyi bili ti koji su radili razliku, iako se mora priznati da je Klanjec do isključenja Brleka u 51. minuti bio ravnopravan protivnik. Da je Drčić imao svoj dan i malo više sreće u završnici, mogao je Klanjec i bolje proći u Zagrebu.

Već u 1. minuti u šansi je Klanjec, točnije F. Pavlinić koji krade loptu Popovu i spušta se prema vrataru Bukovskom, a ovaj hrabrom intervencijom spašava siguran pogodak. Dvije minute kasnije gosti vode. Nesporazum zadnjeg reda Klanjca nakon dubinske lopte koristi Buceta i laganim, ali preciznim udarcem glavom sprema loptu iza leđa Humskog za 1:0. U 8. minuti Drčić, Brlek i F. Pavlinić imaju situaciju 3 na 1, ali Pinchuk u posljednji trenutak blokira udarac F. Pavlinića. Slijedi period bolje igre domaćih u kojem bilježimo dva pokušaja Dominikovića i jedan Navrotskyia, ali rezultat se nije mijenjao. U 34. minuti nakon prilke domaćih vratar Humski brani i brzo baca u kontru koju završava Drčić dobrim udarcem, ali Bukovski odlično brani. Zadnju priliku u prvom dijelu ima Klanjec, ponovno je na sceni Drčić koji izlazi sam na Bukovskog, ali ovaj krajnjim naporom ponovno  brani njegov udarac.

Početkom drugog poluvremena Klanjec je pokušao visokom pritiskom poravnati. No u prevelikoj želji Brlek je nepotrebno napravio jedan oštar prekršaj duboko na polovici domaćina, zašto je dobio žuti karton, a kako mu je to bi drugi na utakmici automatski je iskljčen i Klanjec je nastavio s igračem manje. Samo tri minute trebalo je domaćima da materijaliziraju prednost. S desne strane nabacio je Buceta, na drugoj stativi našao se Navortskyi i rutinirano pogodio za 2:0. Samo tri minute kasnije Drčić je po treći puta sam pred Bukovskim, ali ovo nije njegov dan i vrlo dobri domaći vratar ponovno iz ovog dvoboja izlazi kao pobjednik. Buceta je ponovno aktivan u 71. minuti, no Humski vrlo dobro brani njegov udarac s 12-13 metara udaljenosti. U 80. minuti Ružić je odlično izveo slobodni udarac, malo ukoso s desne strane, prebacio je živi zid, a lopta se od vratnice odbila u mrežu za 3:0. Konačnih 4:0 postavio je Buceta u 90. minuti nakon odlične asitencije Navrotskyia.

Još članaka iz "Sport"

Facebook