Prethodni članak
Sljedeći članak

Jedno srebro i četiri bronce za Zmaj

Uspješan nastup KBK Zmaj na Europskom kupu u Karlovcu


Pod vodstvom Jakše Arpada kicboxing klub Zmaj Bedekovčina ne Europskom kupu u Karlovcu još jednom je pokazao da je najbolji zagorski klub. Zmajevci su put Karlovca krenuli s četiri natjecatelja, a u Bedekovčinu su se vratili s čak pet odličja s jedno tako jakog natjecanja gdje je nastupilo 2217 natjecatelja i natjecateljica iz 215 klubova iz 32 države.

U disciplini kick light Marija Antoaneta Hranić osvojila je srebrnu medalju u konkurenciji starijih kadetkinja u kategoriji do 55 kg. U finalu ju je zaustavila kvalitetna Mađarica Toro Eszter Petre iz popularnog Kiraly teama. Nastupila je i u light contactu gdje je u istoj kategoriji u četvrtfinalu zaustavila Mađarica Rozsa Szonja, pa se na kraju morala zadovoljiti s petim mjesto.

Juniorka Elena Ljubek i junior Noa Počekal kući su se vratili svaki s po dvije brončane medalje. Elena je bila brončana u light contactu u kategoriji do 50 kg, kao i u istoj kategoriji u kick lightu. U obje ju je konkurencije u polufinalu zaustavila Bugarka Simona Tetvenska. Noa je nastupio u light contactu i kick lightu u kategorijama do 79 kg. U lightu je u polufinalu poražne od Čeha Pavleka Lukasa, dok ga je u kicku zaustavio Izraelac Asad Karam.

Jedini senior, iskusni Ognjen Ledinščak, nastupio u light contactu u kategoriji do 74 kg, gdje ga je u četvrtfinalu zaustavio aktualni europski prvak, Mađar Fesu Lajos iz Kiraly teama, pa je na kraju osvojio peto mjesto.

-Po meni smo ovaj kup odradii bolje od očekivanog. Prije četiri godine bili smo na ovom natjecanju najbolji hrvatski tim, no trenutno su naše mogućnosti skromnije. Zato neumorno radimo i učimo, te se na taj način pripremamo za bolje rezultate koji će doći. Ljestvica je u Zmaju bila uvijek visoko podignuta i želimo biti uz rame najboljima - riječi su Jakše Arpada.

Još članaka iz "Sport"

Facebook