Prethodni članak
Sljedeći članak

Jana Pavalić proglašena je najperspektivnijom hrvatskom sportašicom

Novo veliko priznanje plivačici Olimpa na dodjeli nagrade "Dražen Petrović"


U organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora u Cinestaru Kaptol održana je dodjela nagrada "Dražen Petrović". Ova se nagrada utemeljila 2006. godine, a prvi puta je dodijeljena 2007. godine. Nosim ime tragično preminulog velikana hrvatskog sporta, a namijenjena isključivo mladim športašima, športašicama, te muškim u ženskim ekipama za izvanredne športske rezultate i športski razvoj.

Nagradu "Dražen Petrović" kao najperspektivnija hrvatska sportašica ove je godine nagradu "Sportašica najveća nada hrvatskog sporta" primila plivačica Olimpa Zabok, Jana Pavalić. Sasvim zasluženo. Veliko je to priznanje za nju osobno, PK Olimp i zagorski sport u cjelini.  Jana je ovo nagradu primila za naslov svjetske juniorske prvakinje u plivanju na 50 leptir, a osvojila ju u dobi od petnaest godina prošle godine u Limi (Peru). Jana trenutno drži 32 hrvatska rekorda u plivanju, po 16 na 25 i 50-metarskom bazenu. Nagradu joj je dodijelila ministrica turizma i sporta RH Nikolina Brnjac.

-Ova nagrada mi puno znači. Velika je čast što sam proglašena najperspektivnijom hrvatskom sportašicom. To me još više motivira da u budućnosti postignem što bolje rezultate - prenijela nam je svoje prve dojmove Jana.

Trenutno je još uvijek u postupku sanacija ozljede ramena zbog koje se ne natječe i ne trenira punim intenzitetom već više od četiri mjeseca. Uskoro će na jedan važan liječnički pregled, na kojem će nada se dobiti "zeleno svijetlo" da krene s maksimalnim angažmanom na treninzima i pokuša uloviti normu za Olimpijske igre koje se iduće godine održavaju u Parizu.

-Zbog ozljede sam odgodila juniorsko EP i još neka važna natjecanja. Počela sam s laganim treningom krajem kolovoza i nadam se da ću uskoro biti u punom pogonu. Do lipnja iduće godine imam vremena da ulovim normu za OI u Parizu. Ako me zdravlje posluži, sigurna sam da ću u tome i uspjeti - završila je Jana. 

Svi ovogodišnji laureati nagrade "Dražen Petrović"

Najuspješnija sportašica mlađih dobnih uzrasta - VERONIKA VILK (hrvanje)

Najuspješniji sportaš mlađih dobnih uzrasta - DINO PRIŽMIĆ (tenis)

Najuspješnija ženska sportska ekipa mlađih dobnih uzrasta - KADETSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA U17

Najuspješnija sportska momčad mlađih dobnih uzrasta - JUNIORSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA U19

Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada - MATEJ NEVEŠĆANIN I DAVID LEDINSKI (skokovi u vodu)

Posebno priznanje HOO-a (povelja i srebrnjak) - JUNIORSKA MOMČAD HNK HAJDUK

Sportašica najveća nada hrvatskog sporta - JANA PAVALIĆ (plivanje)

Sportaš najveća nada hrvatskog sporta - ROKO BRANTUŠA (taekwondo)

Još članaka iz "Sport"

Facebook