Prethodni članak
Sljedeći članak

Hat-trick Vladimira Brleka za potvrdu jesenskog naslova Klanjca

12. kolo I. ŽNL KZŽ, KLANJEC - OŠTRC 3:0


Sjajnim izdanjem i hat-trickom Vladimira Brleka Klanjec je i službeno potvrdio jesenski naslov u I.ŽNL KZŽ. U 12. pretposljednjem jesenskom kolu Klanjec je na svom travnjaku s 3:0 slavio protiv Oštrca. Pobjeda domaćih je uvjerljiva i zaslužena, ali mora se priznati da je i Oštrc imao svojih svijetlih trenutaka, pogotovo u nastavku. Bila je to jedna zanimljiva utakmica u kojoj se imalo što za vidjeti.

Domaći su bolje otvorili, ali Oštrc se organizirano branio. Prvi je za domaće prijetio u 11. minuti Štih iz daljine, ali bez potrebe za intervencijom Škofa. Gostujući vratar istaknuo se u 18. minuti kada je Filip Pavlinić izašao jedan na jedan pred njega, a ovaj fantastičnim refleksom skrenuo njegov udarac u korner. Iz tog kornera s desne strane odlično je nabacio Dlesk, dobro je glavom pucao Petrović, a Škof je još jednom na visini zadatka i brani njegov udarac.

Tri minute kasnije pokušava Brlek s 18 metara udaljenosti, ali puca ravno po sredini u Škofa. U 28. minuti Topolovec je dobro probio desnu stranu i uposlio Filipa Pavlinića koji iz dobre pozicije pogađa gostujući blok. Posebno su bili opasni ubačaji Dleska iz prekida. Tako je nakon njegovog ubačaja iz kornera s desne strane Bogović u 30. minuti pucao nogom pokraj gola, a minutu kasnije Dlesk je umalo iznenadio direktno Škofa iz slobodnog udarca, no ovaj je ipak uspio odbiti loptu u korner. Nakon kornera prijete prvo Štih, a potom i Petrović, ali u oba slučaja ispriječio se blok. Završnica prvog dijela pripala je gostima. Prvo u 38. minuti Habajec puca oštro iz slobodnog udarca s lijeve strane, ali ravno u Humskog, da bi dvije minute kasnije Marković dobro pucao s dvadesetak metara udaljenosti, ali njegov udarac zaustavila je greda.

Gosti su vrlo ambiciozno ušli u nastavak, visoko su se postavili i pokušali su iznenaditi Klanjec. No na njihovu žalost u 47. minuti grubo je pogriješio Benčić kojem loptu na centru krade Brlek, hitro kreće sam prema Škofu i snažnim odmjerenim udarcem trese mrežu za 1:0. Dvije minute kasnije domaći su mogli povećati vodstvo da je Karlo Pavlinić pokušao pucati, a ne uposliti Brleka koji puca u blok. Nakon toga slijedi razdoblje bolje igre Oštrca. U 55. i 56. minuti pokušava Dominić, ali prvo njegov udarac zaustavlja blok, a onda puca malo pokraj gola.

Dvije minute kasnije Habajec dobro ubacuje iz slobodnog udarca s desne strane, Marković je sam na sedam metara i pokušava efektno iz voleja, ali puca preko gola. U 62. minuti dobro puca Gregurić, a Humski krajnjim naporom izbacuje u korner. Klanjec opasno živi, redaju se šanse pred Humskim. Nakon kornera Habajeca s desne strane u 63. minuti prijeti Latin, ali puca preko gola. Najbolju priliku gosti propuštaju u 65. minuti kada Latin odlično otvara Gregurića koji kreće sam prema Humskom, ali domaći vratar fantastično brani njegov udarac. Pokušao je tri minute kasnije i Marković, ali je neprecizan. Klanjec se ponovno pojavio u 69. minuti kada Brlek osvaja loptu na svojoj polovini, izmjenjuje dupli pas sa Štihom, izlazi sam pred Škofa, no ovaj ponovno odlično brani težak udarac. Aktivni Latin ima dobru poziciju u 73. minuti, ali puca preko gola. Novi "zicer" domaći imaju minutu kasnije kada je Škof loše izašao s vrata, no Brlek ne uspijeva to kazniti i puca preko gola.

I onda u 75. minuti Dlesk je odlično ubacio s lijeve strane, a Brlek efektno pogodio gornji desni kut nemoćnog Škofa za 2:0. Tu je priči bio kraj. Dvije minute kasnije Brlek je bio pred hat-trickom nakon što ga je odlično uposlio Filip Petrišić, ali blok Mijatovića spašava pogodak. U 83. minuti Latin pokušava iz slobodnjaka, ali puca ravno u Humskog. Napokon u 86. minuti Filip Petrišić podsjeća na svoje najbolje dane i odlično asistira Brleku kojem nije bilo teško postići hat-trick za konačnih 3:0 i potvrdu jesenskog naslova Klanjca.

Sasvim zasluženo. Mlada i poletna momčad Klanjca pokazala je najviše u dosadašnjem dijelu prvenstva i njihovom se jesenskom naslovu nema što prigovoriti. Svakako moramo pohvaliti i sudačku trojku koja je besprijekorno obavila svoj posao.

IZJAVE TRENERA:

Danijel Tomašković, Klanjec:"Sve čestitke mojim dečkima na zasluženoj pobjedi i potvrdi jesenskog naslova. Mislim da smo bili bolji protivnik, iako moram čestitati i gostima na vrlo dobroj utakmici. Očekuje nas još utakmica protiv Stubice i naše su želje da odemo na zimski odmor s pozitivnim ishodom iz te utakmice".

Željko Deak, Oštrc:"Čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi, a isto tako i na jesenskom naslovu prvaku. Bili su najbolji ovu jesen i želim im puno sreće u nastavku. Mi smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku. Nedostajali su nam neki igrači i ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima".

KLANJEC - OŠTRC 3:0

KLANJEC: igralište Klanjca, GLEDATELJA: 150, SUCI: Kožar, Kumpar, Sokolić.

STRIJELAC: 1:0 Brlek 47', 2:0 Brlek 75', 3:0 Brlek 86'.

KLANJEC: Humski, Leš (62' Trbušić), Sušec (72' F. Petrišić), Bogović, Štih, Petrović, Topolovec, K. Pavlinić, Brlek (88' Turčić), F. Pavlinić, Dlesk. TRENER: Danijel Tomašković

OŠTRC: Škof, Draganović (13' Filipec), Kahlina, Mijatović, Marković, Habajec, Simić, Gregurić, Dominić (65' Pisk), Latin, Benčić. TRENER: Željko Deak

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook