Prethodni članak
Sljedeći članak

Pregrada dočekuje proljeće s drugog mjesta

Završen jesenski dio prvenstva 2. HNLŽ skupina A


U posljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva za žene u 2. HNLŽ  Skupina „A“ ŽNK Pregrada na svom je terenu ugostila trećeplasiranu ŽNK Rijeku.

Bio je ovo susret koji je izravno odlučivao o naslovu viceprvaka jeseni jer Rijeka je zaostajala za drugoplasiranom Pregradom dva boda te bi eventualnom pobjedom „preskočila“ Pregradu dok je  prvoplasirana Neretva titulu jesenskog prvaka osigurala prošlom kolu.

Susret je počeo u laganom ispitivanju snaga da bi u 13. minuti Branković iskoristila jednu dobru loptu i dovela gošće u vodstvo. No, to nije omelo igru Pregrade koja je od tog trenutka počela još više i intenzivnije 2pritiskati“ zadnju liniju obrane Rijeke da bi u jednom takvom napadu u 30. minuti bio dosuđen slobodan udarac iskosa s desne strane za domaće nogometašice. Slobodni udarac izvela je Marec ubacivši loptu u srce gostujućeg šesnaesterca i dok su se stoperi Rijeke dogovarali tko će izbiti loptu između njih je utrčala najbolji strijelac Pregrade Andreja Šćukanec – Hospinski i glavom neobranjivo poslala loptu u mrežu nemoćne Car. Sasvim zasluženo izjednačenje i iako smo do kraja poluvremena vidjeli još nekoliko (polu)prilika golova nije bilo te se na odmor otišlo rezultatom iz 30. minute.

U drugom poluvremenu trener domaćih Hustić odmah ubacuje jednu od najboljih nogometašica Pregrade, Lana Stanković, koja je prvih 45. minuta odgledala s klupe kako bi još više pojačao pritisak na gol gostujuće ekipe. Lana Stanković je već u 57. minuti pokazala zašto spada u red najtalentiranijih nogometašica te da ima izuzetno precizan i snažan udarac. Dosuđen je slobodan udarac iskosa s lijeve strane na udaljenosti 20 do 25 metara. Lana je namjestila loptu, pogledala gdje se nalazi golmanica protivnika i uputila udarac koji je pogodio suprotni gornji kut nemoćne golmanice. Predivan gol !

Eurogol koji je donio vodstvo Pregrade.

Do kraja susreta igra se malo primirila sa željom gošći da dođu do izjednačenja ali obrana Pregrade sve lakoćom rješavala tako da je nakon posljednjeg sučevog zvižduka ostalo zapisano: ŽNK Pregrada 2. ŽNK Rijeka 1.

Rezultat i pobjeda koja je stavila Pregradu na drugo mjesto te im donijela naslov viceprvaka jeseni.

ŽNK Pregrada – ŽNK Rijeka 2:1

Stadion NK Pregrade. Gledatelja: 100. Sudac: Mihael Mirt. Pomoćnici: Mihael Lešković, Benjamin Kolar.

Strijelci: 0:1 Branković 13; 1:1 Šćukanec – Hospinski 30; 2:1 Stanković 57.

ŽNK Pregrada: Kozina, Kolar, Jalšavečki, Bočkaj, Peček, Marec, golubić ( 87. Vešligaj ), Vukić, Šćukanec – Hospinski, Jambrek ( 46. Stanković ), Sinković. Trener: Rudolf Hustić.

ŽNK Rijeka: Car, Myronenko, Veleska, Petrović, Branković, Malekinušić, Martinović, Cuculić, Kožul, Šulentić ( 46. Brajković ), Ostojić. Trener: Zoran Škerjanc.

Još članaka iz "Sport"

Facebook