Prethodni članak
Sljedeći članak

FOTO: Odigran 20. malonogometni noćni turnir u Štuparju. Donosimo rezultate


Odigran je 20. malonogometni noćni turnir Štuparje 2023. na kojem je pobijedila ekipa Mikromont projekt savladavši u finalu Strabić keramiku i ŠUŠ.

Turnir je obilježio veliki broj gledatelja koji su do kasnih jutarnjih sati čekali finalni susret, odličan nogomet prepun dinamike i preokreta, prekrasna utakmica klinaca od kojih smo vidjeli lijepih i „velikih“ poteza, odlična gastronomska ponuda uz pjesmu popularnih Podvinčana da bi zaključili – organizacija turnira na visokom nivou.

Na turnir se prijavilo 18 ekipa no u posljednjem trenutku odustale su dvije te se počelo od osmina finala u kojima su favoriti lako ušli u drugi krug.

Već prva utakmica četvrt završnice ponudila nam je utakmicu punu preokreta – FC Gemišt je u prvom dijelu vodio 2:0 da bi Gredenc u drugom dijelu uspio izjednačiti te se nakon ruleta penala u polufinale plasirala ekipa FC Gemišt koji su bili mirniji i koncentriraniji. U drugom susretu četvrt završnice sastali su se Mikromont projekt, jedan od favorita turnira, i TIM Bauštelci koji su „bili otpisani“ već prije početka utakmice. No, dečeci nisu tako mislili već su pružili odličan otpor favoritu igravši prelijep nogomet da bi poveli 1:0 i kod tog rezultata promašili penal. U drugom dijelu samo sreća odvodi Mikromont projekt u polufinale jer kod rezultata iz prvog dijela TIM Bauštelci promašuju dva zicera da bi nakon što je protivnik izjednačio pred sam smiraj utakmice postigli autogol i ispali iz daljnjeg natjecanja. Opći je dojam brojnog gledateljstva – sreća je pomazila favorite. U ostala dva susreta pobjede su ostvarili KR BAU i Keramika Strabić i ŠUŠ plasiravši se u polufinale.

U prvom susretu polufinala Mikromont projekt lako je sa 3:0 pobijedio FC Gemišt da bi Keramika Strabić i ŠUŠ, tek nakon penala, ušli u finale.


U susretu za treće mjesto izvodili su se samo penali u kojima su precizniji bili igrači FC Gemišt i time osvojili treće mjesto.

U finalu su se našle dvije najkvalitetnije ekipe i očekivani finalisti koji su ipak morali „krvavo“ raditi da bi došli do toga. Susret je počeo neočekivano jer već u 45 sekundi susreta bilo je 1:1 da bi kako je vrijeme odmicalo igru postepeno preuzimala ekipa Mikromont projekta realiziravši gotovo sve svoje prilike dok je protivnik u ono malo što ih je stvorio trudio se promašiti ih na najneočekivaniji način. Tako je titulu najboljeg, sasvim zasluženo, uzela ekipa Mikromont projekt pobijedivši sa visokih 6:1.

Tri najbolje ekipe dobile su pehare i novčane nagrade dok je četvrto plasirana ekipa dobila pehar. Nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira te je najbolji strijelac Mihael Turniški ( Mikromont projekt ), a najbolji golman Hrvoje Ranogajec ( Strabić keramika i ŠUŠ ).

.

Susrete su sudili: Silvija Makar, Emanuel Ivanković i Alen Gamilec.

Rezultati
Četvrt završnica: Gredenc – FC Gemišt 5:6 ( 2:2 ); TIM Bauštelci – Mikromont projekt 1:2; Benkovo – KR BAU 1:2; Keramika Strabić i ŠUŠ – Veterani Petrovsko 5:1.

Polu završnica: FC Gemišt – Mikromont projekt 0:3; KR BAU - Keramika Strabić i ŠUŠ 2:4 ( 1:1 ).

Za treće mjesto: FC Gemišt – KR BAU 3:2.

Finale: Mikromont projekt – Keramika Strabić i ŠUŠ 6:1.

Poredak: 1. Mikromont projekt; 2. Keramika Strabić i ŠUŠ; 3. FC Gemišt; 4. KR BAU.

Još članaka iz "Sport"

Facebook