Prethodni članak
Sljedeći članak

Derbi bez pobjednika

1. ŽNL 24. kolo: Stubica – Inkop 2:2


U 24. kolu 1. zagorske nogometne lige, u derbiju Stubica je dočekala Inkop. Bio je to susret druge i treće ekipe s prvenstvene ljestvice, s tim da je Stubica u susret ušla sa tri boda prednosti. U zadnje vrijeme i jedni i drugi igraju opušteno i utakmice sa dosta golova, pa smo lijepu nogometnu predstavu očekivali i ovaj puta.

Do odmora već četiri gola

Prvi pokušaj domaćina stigao je već u drugoj minuti, kada je Luka Gajski primio loptu s desne strane i lažnjakom se oslobodio čuvara na 18 metara, ali je pucao pored gola. U šestoj minuti Ivan Čekolj se probio po desnoj strani i ubacio na Nikolu Pešeca, koji glavom prebacuje Gabrijela Mirta ali i gol. U 11. minuti Pešec se izborio za malo prostora na 20 metara i pucao, ali od bloka lopta odlazi u korner.

U 12. minuti prvi ozbiljniji pokušaj gostiju. Po lijevoj strani probio se Mihael Škrlec, ali mu je lopta pobjegla. No, u 14. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane, Tomislav Lešković glavom sa par metara pogađa za 0:1. No, već u 15. minuti odgovor Stubice. Gajski je primio loptu na nekih 14 metara i fantastičnim udarcem pogodio same rašlje za 1:1. U 21. minuti iz obećavajuće prilike za Stubicu, nakon izgubljene lopte na 20 metara od Mirta, kreće kontra Inkopa, Škrlec daje za Bornu Brezaka, koji puca iz prve. Luka Spudić je već svladan ali lopta odlazi malo pored gola. Na drugoj strani u 23. minuti Mario Rašić daje odličnu dubinsku loptu na Pešeca, kojega Mirt ruši i to je kazneni udarac. U 24. minuti siguran je Rašić za brzi preokret.

U 28. minuti opet gol gostiju. Iz slobodnjaka je s desne strane ubacio Škrlec, a pred golom se najbolje snašao Marko Dumbović i nogom pogodio za 2:2. U 41. minuti Gajski je ubacio s desne strane, a Pešec na sedam osam metara fantastično leti zrakom i prekrasno glavom pogađa uz samu stativu. No od gola ništa, zastavica je u zraku, na opće iznenađenje svih prisutnih. Pešec teško da je bio u zaleđu, a sudac je odluku branio obrazloženjem da se u zaleđu nalazio Lovro Markuš, ali o tome koliko je on utjecao na igru, teško je razlučiti. Uglavnom, šteta zbog sjajnog poteza Pešeca.

U drugoj minuti sučeve nadoknade Rašić ubacuje na drugu stativu, puca nogom Fran Švaljek, a Mirt hvata loptu. Tako se na odmor odlazi sa 2:2.

Slabije poluvrijeme bez promjena rezultata

U nastavku, u 51. minuti prvi prijeti Pešec, udarcem sa 20 metara, ali smao u blok. Na drugoj strani u 53. minuti Konor Mutak daje s desne strane povratnu na 14 metara za Bornu Brezaka, koji puca iz prva, ali on samo u blok. U 55. minuti opet je Pešec u akciji, ovaj puta s lijeve strane, puca iz okreta sa 16 metara, malo pored gola. U 61. minuti Gajski se oslobodio čuvara na 18 metara i pucao, ali i on je malo neprecizan i Mirt nema potrebu reagirati.

Inkop pak prijeti iz prekida u 63. minuti. Iz slobodnjaka je s lijeve strane ubacio Škrlec, obrana je kratko odbila, pa sa desetak metara pokušava K. Mutak, ali udarac od zemlje ne predstavlja problem za obranu domaćina. U 68. minuti lijepa akcija domaćina, preko Rašića i Vlahovića, koji daje desno za Čekolja, koji pak ubacuje. Lopta u kaznenom prostoru pogađa nekoga od gostiju u nogu pa se nespretno odbija u ruku, pa domaćini traže penal. No, suci kažu da to nije kažnjivo s obzirom da je igrač sam sebe pogodio u ruku.

Škrlec u 75. minuti ponovo pokušava iz slobodnog udarca, ovaj puta sa nekih 35 metara po sredini puca po golu, ali Spudić lako hvata. Iz još veće daljine dvije minute kasnije, na drugoj strani puca Pešec, ali samo do živog zida. U 87. minuti kontra domaćina, Rašić daje desno za Pešeca, koji se spušta po strani i puca dosta iskosa, a lopta odlazi pored gola. Na drugoj strani, nakon što obrana nije dobro očistila jedno ubacivanje, puca Petaj, ali Spudić lagano hvata. U prvoj minuti nadokande, nakon odbijene lopte, Lešković puca sa 25 metara visoko preko gola. I onda na kraju manje uzbudljivog djela, drama u četvrtoj minuti nadokande. Škrlec je odlično izveo slobodnjak iskosa s lijeve strane, Spudić jedva obranio, a onda Petaj sa 2,5 metara pogodio Spudića koji se taman dizao. Probala je i Stubica u zadnjem napadu, ali bez uspjeha, pa na kraju ostaje podjela bodova, u utakmici u kojoj je prvih 45 minuta bilo puno zanimljivije.

1. ŽNL, 24. kolo

STUBICA – INKOP 2:2 (2:2)

SUCI:  Meglić, Tomašić, Peharec; GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 0:1 Lešković 14', 1:1 Gajski 15', 2:1 Rašić 24' 11m, 2:2 Dumbović 28'

STUBICA: Spudić, Pešec, Matuša (kap), Čekolj (72' Barlović), Vlahović, Rašić, Gajski, Švaljek, Đurinec, Muniz, Markuš (63' J. Benko); trener: Zlatko Koletić

INKOP: Mirt, Novak, M. Mutak, Topolovec, K. Mutak (64' Petaj), Černjević (kap.), Lešković (90+1' Jakuš), Škrlec, Brezak, Dumbović, Čehulić; trener: Ivan Pozaić

Još članaka iz "Sport"

Facebook