Prethodni članak
Sljedeći članak

Cujzek i Mutak za važnu pobjedu

4. NL – središte skupina A: 13. kolo: Rudar Dubrava Zabočka – Ilovac 2:0


U 13. kolu 4. NL središte, skupina A Rudar je u Dubravi Zabočkoj dočekao Ilovac. Bila je to vrlo važna utakmica u borbi za opstanak. Ilovac je sjajno krenuo u sezonu, ali u zadnje vrijeme niže slabije rezultate, dok se Rudar polako diže. Razlika na ljestvici prije utakmice bila je tri boda u korist Ilovca, pa nije potrebno niti spominjati kolika je bila važnost utakmice.

Cujzek za vodstvo do odmora

Nakon početnog ispitivanja snaga, prva spomena vrijedna situacija dogodila se u 8. minuti i to za domaćine. Nikola Mutak se sjajno probio po desnoj strani, ušao i u kazneni prostor i dao jako upotrebljivu loptu povratno za Juraja Tumpića, ali ok ovaj se loše snalazi na udarcu, koji odlazi visoko preko gola. U 13. minuti Abraham Ayo Dansou dobio je dobru loptu na lijevoj strani od Michela Njoha, osvojio je 20tak metara i dao na drugu stranu za Mutaka, koji vara čuvara i sa 13 metara puca malo preko gola.

U 23. minuti Mutak je na desnoj strani izborio slobodan udarac, koji je i sam izveo, lopta je išla prema golu, ali je zapela u gužvi, i završila u korneru. Gosti u prvih pola sata bezopasni. Neka polukontra im se ukazala u 27. minuti, ali na kraju je akciju sa 30 metara završio Luka Valentić, visoko preko gola. U 28. minuti kapetan  Roberto Kladušan pucao je iskosa sa desne strane ali također jako neprecizno. No, u 32. minuti Ilovac je bio blizu vodstvu. Nakon ubacivanja iz kornera Matej Jurčić je odlično pucao glavom sa 12 metara, Fran Gelo bio je nemoćan, ali se na crti našao Njoh i glavom obranio udarac.

U 36. minuti Tumpić daje desno za Mutaka, koji puca u golmana Luku Bogovića. No, u 37. minuti najljepša akcija urodila je vodstvom. Sandro Vincelj dao je s lijeve strane dugu loptu na drugu stranu do Mutaka, koji ju u trku kontrolira i brzo ubacuje u sredinu gdje Dominik Cujzek iz prve posprema loptu u mrežu za 1:0. U 42. minuti Toni Capan spasio je jednu loptu prije crte, ubacio visoku loptu pred gol, Gelo ja malo zaplivao, a Mihael Šaflin glavom pucao preko gola. Tako Rudar zasluženo na odmor odlazi sa 1:0.

Mutak potvrdio sva tri boda

U nastavku, u 48. minuti Mutak je izborio još jedan slobodan udarac u solidnoj zoni, malo na desnoj strani. Sam ga je i izveo, no lopta je sve preletjela i završila u rukama Bogovića. Gosti su zaprijetili u 53. i 54. minuti udarcima izvana. Prvo je Gelo u korner odnio udarac Viktora Markuša, a nakon toga je Šaflin pucao preko gola. U 58. minuti gužva pred  domaćim golom, obrana nikako da izbije, pa na kraju puca Filip Rehorić, ali od bloka u korner. U 60. minuti domaćin je dobro pritisnuo, izborio dva kornera, a nakon drugoga Dansou puca glavom, a Bogović brani.

U 65. minuti Cujzek je zadržao jednu loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, dao povratnu za Tumpića, koji prebacuje na drugu stranu za Luku Sinkovića. Ovaj odlično puca iz okreta, malo preko gola. U 70. minuti nakon duže i dobre akcije domaćina, sa 18 metara puca po zemlji Mutak, no Bogović brani. Gosti pak prijete u 75. minuti. Luka Mance oslobodio se dobro na desnoj strani i pucao na prvu stativu, ali Gelo odlično brani.

Malu meč loptu Rudar je imao u 84. minuti, kada se Tumpić probio po lijevoj strani i dao odličnu povratnu na 10tak metara za Cujzeka, koji u odličnoj prilici puca loše, visoko preko gola. No, u 90. minuti potvrda pobjede, sasvim zaslužene i vrijeme. Igrač utakmice Mutak izveo je slobodan udarac iskosa s desne strane, zavrnuo je lijevom na drugu stativu, nekoliko igrača je propustilo loptu, Bogović je ostao bez reakcije i lopta se 'ušetala' na drugu stativu u mrežu za 2:0. Vrijedna je to pobjeda Rudara, kojom su na ljestvici prestigli Ilovac i pokazali da mogu konkurirati za opstanak.

Izjave: Tomica Vincelj, trener NK Rudar DZ: ''Bila je to jedna prava tvrda prvenstvena utakmica, u kojoj je Ilovac pokazao da je čvrsta, dobro organizirana ekipa. No, nisu nam stvorili previše šansi, imali su jednu priliku. Mi smo svoju jednu iskoristili i na kraju iz prekida zabili drugi gol i zasluženo pobijedili.''

Marko Poljak, trener NK Ilovac: ''Jedna izjednačena utakmica kod domaćinske solidne ekipe. Utakmica se ne previše šansi na obje strane. Na kraju zaslužena pobjeda domaćina, koji su ju više željeli. Mojoj je ekipi danas nedostajalo konkretnosti prema naprijed, u završnoj trećini i zato nismo ni ulazili u šanse, da bi mogli zabiti koji gol.''

4. NL – središte skupina A, 13. kolo

RUDAR DZ – ILOVAC 2:0 (1:0)

SUCI: Komesar, Jelić, Cindrić  GLEDATELJA: 100

STRIJELCI: 1:0 Cujzek 37', 2:0 Mutak 90'

RUDAR DZ: Gelo, Batinić, Njoh, Cujzek, Mutak, Vincelj, Rebernjak, Martinić, Tomek, Tumpić (85' Benković), Dansou (61' Sinković); trener: Tomica Vincelj

ILOVAC: Bogović, Markuš, Magdić (67' Lesić), Kladušan, Valentić (85' Banjavčić), Kusanić, Capan (67' Mance), Draganjac, Rehorić, Jurčić, Šaflin; trener. Marko Poljak

Još članaka iz "Sport"

Facebook