Prethodni članak
Sljedeći članak

Tučnjava u Sisku, bodovi ostali domaćima

14. kolo III. NL-centar, Segesta - GAJ MAČE 2:1


U nervoznom derbiju 14. kola III. NL-centar Segesta je nadvisila Gaj Mače rezultatom 2:1. Više od nogometa utakmicu je obilježio šakački obračun u 62. minuti u kojoj su podijeljena tri crvena kartona, a mogao je još koji. U nervozi su se bolje snašli domaći i osvojili su sva tri boda.

Utakmica je počela s dva opasna kornera Gaja. Nakon jednog su gosti tražili kazneni udarac zbog igranja ruke jednog igrača Segeste, ali nisu ga dobili, a iz drugog je Kovač pucao u blok. Domaći su poveli već u 6. minuti. Kapac je iz slobodnog udarca s 25 metara udaljenosti odlično pronašao Kesića koji pogađa mrežu za 1:0. U 11. minuti prvo je Kovačić na ubačaj Haramusteka krenuo sam prema domaćem vrataru koji je to odlično obranio i izbacio u korner, a nakon kornera kojeg je izveo Deak Sambol glavom šalje loptu u spoj vratnice i grede. Mogao je Šaban u 40. minuti bolje završiti jednu kontru 2 na 1 u koju je krenuo s Postonjskim, no on se iznenada odlučio na udarac s 35 metra udaljenosti koji nije bio precizan.

Nastavak bolje otvaraju domaći i dva puta opasno prijete preko odličnog Kapca. Prvo mu u 51. minuti udarac brani Babić, a četiri minuta kasnije puca pokraj gola. I onda je stigla 62. minuta. Mazalović je zaradio žuti karton, a Aščić je lagano loptu uputio prema mjestu gdje je prekršaj napravljen i pri tome pogodio domaćeg igrača koji je ležao. To je bio okidač za incident. Prema Aščiću je krenuo vratar Zrinščak koji ga je pokušao udariti, no Aščić se izmaknuo i udario njega. Nakon toga je krenula opća "makljaž" koja je trajala desetak minuta. Bilo je to još nekoliko klasičnih knock outa, da bi na kraju sudac Kelihar podijelio tri crvena kartona. Jedan je naravno dobio Aščić, a druga dva domaći igrači Skender i Mihaljević. Iako su domaći dobili dva crvena kartona Gaj je na travnjaku imao igrača manje, jer su Skender i Mihaljević u incident ušli kao pričuvni igrači. Domaći su pitanje pobjednika riješili u 82. minuti kada je nakon ubačaja s desne strane Pličanić pogodio za 2:0. Mogao je Martinović minutu kasnije postići i treći gol za domaće, ali bio je neprecizan. U petoj minuti sudačke nadoknade nakon dugog auta Sambola Mazalović lijepim volejom postavlja konačnih 2:1. Tri minute kasnije mogao je Gaj i do boda, ali Šoštarić milimetri dijele od pogotka.

SEGESTA - GAJ MAČE 2:1 (1:0)

SISAK: Gradski stadion, GLEDATELJA: 200, SUCI: Kelihar, Kupres i Kušec.

STRIJELCI: 1:0 Kesić 6', 2:0 Pličanić 82', 2:1 Mazalović 90'+5

SEGESTA: Zrinščak, Pušić (90'+8 Živčić), Kopić, Galonja, Kesić, Bičanić (73' Pličanić), Đurić (73' Martinović), Zlatunić, Đurak (90' Solomun), Kapac, Bertina. TRENER: Zoran Buinac

GAJ MAČE: Babić, Deak (46' Cvrtila, 90' Sedak), Tepšić (46' Aščić), Sambol, Postonjski, Haramustek, Šaban, Ristovski (46' Komorski), Kovač, Kovačić (46' Šoštarić), Mazalović. TRENER: Renato Glavica

CRVENI KARTONI: Skender 62', Mihaljević 62', Aščić 62'

Još članaka iz "Sport"

Facebook