Prethodni članak
Sljedeći članak

Bukovec donijela Kup u Split!

U Krapini odigrano finale Hrvatskog nogometnog kupa za žene između Osijeka i Splita


U Krapini je odirano finale Hrvatskog  nogometnog Kupa za žene ( po drugi puta u dvije godine, op.a. ) između dvije, trenutno, najkvalitetnije ekipe ženskog nogometa u Hrvatskoj – ŽNK Osijek i ŽNK Split.

Boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon regularnog dijela bilo je 0:0, slavile su ( 5:4 ) nogometašice Splita zahvaljujući prije svega svojoj golmanici Stephanie Cecilii Bukovec koja je obranila odlučujući jedanaesterac prethodno postigavši gol za vodstvo.

Sam susret protekao je u potpunoj dominaciji Osijeka koji je stvorio dosta prilika ali ili im se u realizaciji ispriječila sreća ili nesavladiva Bukovec koja je zaista „činila čuda“ na svojim vratima.

U regularnom dijelu, nisu se igrali produžeci, Bukovec je obranila tri „čista zicera“. Najprije je u 8.-oj minuti „skinula“ zicer Bulutovoj da bi u 14.-oj minuti maestralno iz devedeset „iščupala“ odlično izveden slobodan udarac od strane Lubine.

Najidealnija prilika za Osijek bila je u 48.-oj minuti kada je u maniri rukometne golmanice nogom obranila stopostotnu priliku Medićeve u situaciji jedan na jedan. Deset minuta kasnije sreća je pomazila Bukovec jer je nakon odličnog prodora Balić odlično pucala i savladala Bukovec  ali je lopta pogodila stativu i odbika se u aut.

Tako je nakon 90 minuta susret završio netaknutih mreža. Te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Ne stvorivši praktički niti jednu jedinu ozbiljnu priliku za postizanje gola Split je dobio šansu u ruletu zvanom jedanaesterci u kojem je veliku ulogu opet odigrala Bukovec.

Prvi su „break“ napravile baš one u drugoj seriji kada je Nevrkla pogodila stativu. No, odmah u narednom udarcu Belaj je obranila penal Bošnjakovoj te su se stvari vratile na početak. U petoj seriji kada je promašaj značio poraz jedanaesterac izvodi Bukovec koja snažnim i preciznim udarcem pogađa sam donji desni kut nemoćne Belaj da bi nakon toga obranila penal Kunštekovoj.

Meč loptu iskoristila je Duličić te je slavlje i fešta Splićanki mogla početi !

Bio je to drugi uzastopno osvojeni Kup ekipe iz Splita.

Finalnu utakmicu uveličalo je izaslanstvo Hrvatskog nogometno saveza – predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, glavni instruktor Petar Krpan, povjerenici natjecanja HNKŽ-a Tomislav Kuzman i Igor Pristovnik, odnosno tajnik ženskih i futsal reprezentacije Denis Lukša te su nazočni finalu bili i Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine te njegov zamjenik Ivica Hršak.

 

 

KRAPINA – Igralište ŠRC Podgora – Bez gledatelja. Suci: Ivana Martinčić ( Koprivnica ), Sanja Rođak – Karšić ( Podravske Sesvete ), Maja Petravić ( Zagreb ). Četvrti sudac: Jelena Kumer (Breganica ). Delegat: Marica Kesak ( Zabok )

ŽNK OSIJEK – ŽNK SPLIT 0:0 ( 0:0 ) * 4:5 nakon penala

PENALI: 1:0 Lojna; 1:1 Bukač; 1:1 Nevrkla promašila; 1:1 Belaj obranila Bošnjak; 2:1 Bulut; 2:2 Pranješ; 3:2 Lubina; 3:3 Domazet; 4:3 Šalek; 4:4 Bukovec; 4:4 Bukovec obranila Kunštek; 4:5 Dulčić.

ŽNK OSIJEK: Belaj, Bulut, Culek, Nevrkla, Balić, Lojna, Medić, Kunštek, Šalek, Kovačević, Lubina. TRENER: Marijan Vuka

ŽNK SPLIT: Bukovec, Balazs ( 46. Bukač ), Dulčić ( 65. Pedić ), Domazet, Pranješ, Pezelj, Kaziupa, Dujmović ( 46. Bošnjak ), Khimych, Gegollaj. TRENER: Božidar Miletić

 

Evo i izjava!

 

Božidar Miletić, trener Splita: „Bilo je teško pripremiti ovu utakmicu jer je u nedjelju ona utakmica ( u Osijeku se igra odlučujuća za naslov prvaka, op.a. ) te smo za ovu utakmicu malo riskirali te ušli s jednom kombiniranom  postavom ( važnija nam je utakmica za naslov prvaka ) te uz malo sreće i raspoložene Bukovec uspjeli smo ipak u namjeri da osvojim Kup. Čestitam i Osijeku na jednoj vrlo kvalitetnoj utakmici te je i ovaj susret pokazao da smo potpuno izjednačene momčadi te da u svakom susretu odlučuju nijanse. Ovoga puta to su bili jedanaesterci koji su se nama naklonili“.

Marijan Vuka, trener Osijeka: „ A što reći – znamo da su penali lutrija i ovoga puta su nam bili neskloni. Čestitam Osijeku na osvojenom Kupu a na nama je da se pripremimo za naš slijedeći sraz kada odlučujemo o naslovu prvaka“.

Stephanie Cecilia Bukovec, najbolja igračica susreta, Split: „ Dosta tvrda utakmica i mislim da je trebalo više igrati nogomet jer mi se čini da je više bilo „nabijanja„ lopte negoli same igre. Uostalom, došle smo ovdje pobijediti i to smo učinile a način kako smo do trijumfa došle u ovom trenutku je najmanje bitan jer Kup je naš“.

 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook