Prethodni članak
Sljedeći članak

Bez pobjednika u Belcu

2. ŽNL: 6. kolo: Mladost Belec – Omladinac 1:1


U 6. kolu 2. zagorske lige Mladost Belec je dočekala Omladinac. Već prije utakmice  jedna lijepa gesta koju je dogovorio trener Mladosti B Željko Tihava. Naime, njegov bivši učenik Silvio Goričan, danas nogometaš zagrebačke Lokomotive i U-21 reprezentativac Hrvatske bio je posebni gost ove utakmice, s ciljem realizacije jedne ideje trenera Mladost iz Belca. Naime, dan prije utakmice igrač Mladost Danijel Hunjak proslavio je 18. rođendan, a kao poklon trener Tihava zamislio je dres Silvija Goričana. Prije ove utakmice došlo je i do uspješne realizacije te ideje, pa je sam Goričan predao mladom Hunjaku, inače lani prvom strijelu 2. lige, svoj dres.

Na odmor sa vodstvom gosti

Prvih 45 minuta pripalo je rezultatski gostima. Već u 10. minuti duga lopta na desnu stranu za Mihaela Antolkovića, koji je u skoku sa Tomislavom Kovačekom. Golman Matija Ožvald izlazi s gola, lopta se odbija u priliku Antolkoviću, Ožvalda nema na golu, ali  Kovaček staje pred gola, a Antolković puca dijagonalno pored gola. Domaćini prijete u 15. minuti. Domagoj Šaka ubacuje na Mihaela Hanžeka, koji se okreće i puca preko gola, pa i preko zaštitne mreže. Slavljenik Danijel Hunjak u 17. minuti daje oštru loptu na peterac za Hanžeka, koji sa deset metara puca, no Ivan Škalec na prvoj stativi brani njegov udarac. U 21. minuti gosti dolaze do vodstva. Lopta se u gužvi u domaćoj polovici odbila do Antolkovića na desnu stranu, a ovaj puca i pogađa za 0:1.

Domaćini pokušavaju povratak. U 26. minuti Hunjak daje oštru loptu za Silvija Klarića, koji dolazi oči u oči sa Škalcem, ali puca pored gola. U 33. minuti Dario Brčić pokušava sa 25 metara volej udarcem i to vanjskim dijelom noge, ali točno golmanu u ruke. Minutu kasnije Šaka prima loptu na prsa, odlazi na lijevu stranu, daje povratnu za Brčića, koji pokušava iz prve dijagonalno, ali Škalec lijevom rukom brani. U 41. minuti Hunjak prodire po desnom boku, ulazi u kazneni prostor i puca, ali Škalec i to brani. I konačno, za kraj prvog dijela, u prvoj minuti sučeve nadokande duga lopta na Hunjaka, griješi Filip Šoštarić, pogađa Hunjaka koji odlazi prema golu, ali previše u mrtvi kut, pa Škalec i to hvata. Tako se na odmor odlazi sa 0:1.

Mladost u nastavku do boda, mogla i do sva tri

U nastavku u prvih 20-tak minuta ništa konkretno se nije događalo, a onda u 66. minuti nakon ubačaja domaćina s lijeve strane, puca Marko Đurinek, ali u blok, pa se lopta odbija do Brčića, koji također puca u blok.  U 70. minuti pokušaj gostiju iz slobodnjaka. Sa oko 23 metra  puca Hrvoje Horvat, ali u ruke Ožvalda. U 74. minuti Brčić na drugoj strani pokušava sa 20 metara, no lopta odlazi pored gola. Iz sliče udaljenosti, ali iz slobodnog udarca  u 76. minuti prijeti i Antun Bručić, ali i njegov udarac odlazi pored gola. No, inicijativa domaćin ipak daje ploda. U 78. minuti korner s desne strane, Đurinek daje oštru na peterac, gdje iz drugog plana dolazi S. Klarić i glavom sa nekih pet metara pogađa za 1:1.

U 82. minuti Brčić ubacuje, a Hanžek glavom puca preko gola, da bi u 85. minuti domaćini imali veliku priliku za potpuni preokret. Na rubu kaznenog prostora rušen je jedan igrač domaćih, koji tako dobivaju priliku da iz penala stignu do sva tri boda. No, udarac Klarića u desnu stranu Škalec brani i tako čuva bod za Omladinac. No, sa tim bodom, Omladinac se ipak spustio na zadnje mjesto ljestvice, a Mladost žali za dva preostala boda iz ove utakmice. 

 

 

Još članaka iz "Sport"

Facebook