Prethodni članak
Sljedeći članak

Preokret Tondacha za pobjedu u zagorskom derbiju

4. NL – središte skupina A: 7. kolo: Klanjec – Tondach 1:3


Zagorski derbi u 4. NL središte skupina A u Klanjcu su igrali istoimeni domaćin i Tondach. Bila je to utakmica osmog s ljestvice Klanjca i drugog Tondacha, no razlika u bodovima je bila samo tri boda, a Klanjcu je to bio četvrti zagorski derbi zaredom, s tim da je zadnja dav dobio. U svakom slučaju očekivala se zanimljiva utakmica.

Klanjec poveo, Tondach u završnici poluvremena izjednačio

U prvih 15 minuta gledali smo uglavnom igru između dva kaznena prostora. Bilo je dinamično, otvoreno, ali i kontrolirano i zapravo ništa za izdvojiti. U 19. minuti Jakov Drčić pokušava iz slobodnjaka za domaćine sa 25 metara iskosa s desne strane no Damir Družinec to lagano hvata. No, u 21. minuti prva ozbiljnija šansa za Klanjec. Dario Bosec je izgubio jednu loptu u opasnoj zoni, lopta dolazi do Filipa Pavlinića koji osvaja par metara i puca sa 20 metara, a Družinec sjajno brani. Lopta se odbija do Karla Pavlinića, koji ju vraća pred gol gostiju, no ne nalazi suigrače, pa opasnost prolazi. U 25. minuti Franko Borovčak za goste ubacuje iz slobodnjaka s desne strane, ali od opasnosti nema ništa jer sudac svira prekršaj u napadu.

U 26. minuti sporna situacija pred golom Tondacha. Nakon ubačene lopte na nekih 13 metara lopta pogađa nekoga iz obrane gostiju u ruku. Domaćini traže penal, no sudac je drugačijeg mišljenja. U 29. minuti brzo izveden aut gostiju na desnoj strani. Filip Merlin petom daje za Petra Boronjeka, koji nabacuje iz teške situacije, ali obrana domaćina izbija. U 30. minuti Drčić je izveo slobodan udarac jako iskosa sa 25 i više metara, no lukavo je pucao po zemlji i lopta je prošla kroz šumu nogu sve do gola, pa je Družinec morao intervenirati nogom refleksno i nogom je obranio udarac.

I onda u 36. minuti Klanjec dolazi u vodstvo. Matija Trbušić probio je desnu stranu i ubacio, Vladimir Brlek je naletio na loptu i iz prve pucao, čini se da je lopta još nekoga dirala i Družinec je ostao bez reakcije a lopta je otišla u mrežu za 1:0. U 38. minuti na drugoj strani Borovčak daje dobru loptu po zemlji na 12 metara, ali Trbušić u zadnji čas uklizava prije D. Boseca. U 45. minuti Tondach dolazi do izjednačenja. Korner je izveden s lijeve strane, Jurica Hendija sjajno je skočio i pucao glavom jako točno u Davora Humskog. Lopta se odbila od domaćeg golmana, ali sutkinja Karla Šegota označila je gol, signaliziravši da je Humski bio iza gol crte i lopta da ju je lopta prešla. Domaćini su se jako bunili, no na odmor se otišlo sa 1:1.

Još jednom Hendija i Borovčak za potpuni preokret

U nastavku trener gostiju Bartolić uvodi odmah četiri nova igrača, Karla Frtalja, Andriju Frančinu, Karla Bobinca i Lorena Jurinu. I od prvog zvižduka u nastavku Tondach kreće agresivnije i već u 47. minuti stvara šansu. I baš su tri ''nova'' igrača sudjelovala u akciji, Frtalj, L. Jurina i Bobinec, koji nakon povratne lopte sa 12 metara dobro puca, ali Humski još bolje brani. No. već u 49. minuti prilika i na drugoj strani, kada se K. Pavlinić sjajno oslobodio u kaznenom prostoru i primio loptu na nekih 10-tak metara malo iskosa, na lijevoj strani, no Družinec je na mjestu.

Ni u prvih 45 minuta nije bilo razloga žaliti  se na živost utakmice, no u nastavku je krenulo još življe. Bobinec pokušava sa 20-tak metara u 51. minuti iz igre, a u 53. iz slobodnjaka, no prvi puta puca preko gola, a drugu puta u živi zid. U 54. minuti Bobinec ubacuje iz slobodnjaka, a Hendija glavom puca malo pored gola. No slijedeći pokušaj Hendije donosi vodstvo Tondachu. I opet je bio korner, ubacio je s lijeve strane Borovčak, a Hendija u ne baš lakoj situaciji sjajno puca glavom i pogađa u 56. minuti za 1:2.  

U 69. minuti Klanjec napada preko lijeve strane, Drčić ubacuje, a Brlek malo kasni. Lopta odlazi na drugu stranu do K. Pavlinića koji vraća za Trbušića, čiji ubačaj obrana odbija i kreće kontra gostiju. U nekoliko dodira lopta dolazi na desnu stranu, uslijedio je ubačaj, L. Jurina daje povratnu za Bobinca, čiji je udarac blokiran, ali se lopta odbija na Borovčaka, koji sjajno pogađa sa 18 metara same ''rašlje'' za 1:3.

Nakon toga gosti pomalo zatvaraju utakmicu, no i dalje su opasniji. U 78. minuti Merlin puca sa 25 metara vrlo neprecizno, no u 79. minuti, nakon povratne lopte L. Jurine, puno je precizniji, ali Humski sjajno brani. U 87. minuti Frtalj je ubacio na Bobinca, ali u skoku je njegov udarac blokiran. U 2. minuti nadokande Matija Novak je dobro pucao po zemlji ali je Družinec bio spreman i na taj pokušaj, a minutu kasnije na drugoj strani Borovčak puca pred gola. Tondach je do kraja kontrolirao utakmicu i nakon preokreta stigao na samo bod do vodećeg Golubovca.

Izjave: Dragutin Tomašković, trener NK Klanjec: ''Mislim da je Tondach na kraju zasluženo pobijedio. Opet smo dobili nakon vodstva golove iz dva prekida, koji su nam evidentno boljka. Oni su iznimno visoka ekipa, znali smo to, znali smo da se trebamo bolje braniti na prekidima, ali evo, opet smo izgubili utakmicu na prekide. Na kraju su to oni rutinski priveli kraju.''

Drago Bartolić: trener NK Tondach: ''Jako teška utakmica prvenstvena, sa dva različita poluvremena kod nas. MI smo malo spretno i sretno izjednačili na kraju prvog poluvremena. U nastavku smo izdominirali, i kad se sve skupa zbroji sasvim zasluženo pobijedili. Želim Klanjcu svu sreću u nastavku natjecanja, isto kao i nama.''

4. NL – središte skupina A, 7. kolo

KLANJEC – TONDACH  1:3 (1:1)

SUCI/SUTKINJA: Šandrk, Šegota, Žiger     GLEDATELJA: 150

STRIJELCI: 1:0 Brlek 36', 1:1 Hendija 45', 1:2 Hendija 56', 1:3 Borovčak 70'

KLANJEC: D. Humski, F. Pavlinić, Iveković (62' I. Petrišić), Bogović (62' A. Humski), Petrović, Brlek (77' Kodrnja), Zrnc, Drčić, Trbušić (77' Novak), K. Pavlinić, Vrabec (77' F. Petrišić); trener: Dragutin Tomašković

TONDACH: Družinec, Bartolec (46' Frančina), Kralj, Hendija, I. Bosec (46' L. Jurina), Boronjek, Borovčak, Merlin (90+3' Kovjanić), D. Bosec (46' Bobinec), R. Jurina (70' Horvat), Gredelj (46' Frtalj); trener Drago Bartolić

Još članaka iz "Sport"

Facebook