Prethodni članak
Sljedeći članak

U POTRAZI ZA RADNOM SNAGOM: 'Već ove godine zaposlit ćemo tridesetak šivača u proizvodnji za poznate brendove'

Svi zaposlenici imaju ugovore na neodređeno vrijeme, a to nude i novim djelatnicima, koji svojim znanjem i sposobnostima mogu i žele pojačati njihov team. Plaća je nešto viša od prosječne u toj branši, zaposlenicima vraćaju troškove prijevoza ili ga mogu organizirati, a temeljem ugovora s novim kupcima, već je ove godine u planu postupno povećanje plaća

Da se šivanje modne konfekcije i izvoz na strano tržište vraćaju na velika vrata u zagorsko gospodarstvo, koje je nekada bilo itekako jako na proizvodnji odjeće i obuće, dokaz je oroslavska firma OZO Konfekcija, koja je u posljednjih nekoliko godina, od proizvođača zaštitne opreme i gimnastičkih papuča s početaka, narasla na ozbiljnu firmu koja 90 posto robe proizvede za izvoz.

Izvoz i novi kupci

Sa 130 djelatnika na proizvodnim linijama za šivanje gimnastičke obuće i modne konfekcije, OZO Oroslavje surađuje s klijentima iz Austrije i Njemačke, a svega 10 posto proizvodnje usmjereno je na domaće tržište. Unatrag pet godina bilježe stalni porast prihoda, ali i zaposlenih za oko 20 posto godišnje, a zahvaljujući višegodišnjim ugovorima sa stranim klijentima te predugovorima s novim kupcima, tendencija rasta i širenja nastavit će se i dalje.

Direktor tvrtke Tihomir Jagečić

– Kupac za kojeg radimo gimnastičke papuče zainteresiran je i za to da im proizvodimo kućne papuče, stoga bismo morali povećati proizvodnu liniju na papučama. Također, u modnoj smo konfekciji došli do novih kupaca i potpisali okvirne sporazume s nekim od najjačih ženskih modnih brendova u Europskoj uniji. Zadovoljni su ne samo kvalitetom naših proizvoda, nego i tehnologijom koju koristimo i očekujemo početak ozbiljne dugogodišnje suradnje – kaže direktor Tihomir Jagečić, dodavši kako su, da bi se sve to ostvarilo i nastavio trend rasta, potrebna nova zapošljavanja. Stoga je u potraži za novom radnom snagom.

Traže djelatnike

Točnije, 35 do 40 šivača ili šivačica te voditelja proizvodnih linija. – Dosada smo se dosta dobro snalazili i nismo imali problema, pa se nadam da ćemo i dalje uspjeti pronaći adekvatnu radnu snagu – dodao je Jagečić. - Odnedavno svi naši zaposlenici imaju ugovore na neodređeno vrijeme. Svi novi ljudi, koji zadovolje probni rok na obostrano zadovoljstvo, dobit će ugovore na neodređeno. Plaća je nešto viša od prosječne u našoj branši, a našim zaposlenicima vraćamo troškove prijevoza. Također, temeljem ugovora s novim kupcima, gdje smo dobili nešto veće cijene od dosadašnjih, planiramo i povećanje plaća našim djelatnicima već ove godine – najavio je.

Ulaganja u strojeve

Da bi kvaliteta u proizvodnji ostala konstanta ili krenula stepenicu više, u planu je nova investicija u strojeve i opremu. - Samo uz konstantno ulaganje u automatizirane strojeve i opremu i naravno odgovorne i vrijedne djelatnike, zadržavamo trend rasta proizvodnje i kvalitete proizvoda. Stoga i apliciramo na fondove za sufinanciranje kupnje strojeva. Nadamo se pozitivnom ishodu na fondovima te je svaki postotak sufinanciranja dobro došao za našu vrlo tešku djelatnost. Međutim, te subvencije nikad nisu sigurne, pa krećemo u nabavku novih strojeva uz Bankovno financiranje - kaže Jagečić.

Osim novih zapošljavanja ove godine, u planu je otvaranje još 30 radnih mjesta već u 2019., obzirom da će se trend rasta proizvodnje nastaviti, kako najavljuju vlasnici, zbog suradnje s novim inozemnim kupcima s kojima su već potpisani predugovori i odrađeni probni nalozi.

KONTAKT PODACI:

098 47 67 67, 098 27 58 90

[email protected]

Još članaka iz "Sponzorirani članci"

Facebook

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: -dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene; -državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; -Paški most (DC106). Zbog vjetra: -na Jadranskoj magistra...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program