Prethodni članak
Sljedeći članak

Počinje asfaltiranje nerazvrstanih cesta u Pregradi i sanacija klizišta u Goričkoj ulici

Gradonačelnik Marko Vešligaj održao je. sastanak s predsjednicima Vijeća mjesnih odbora Grada Pregrade


U Gradskoj vijećnici okupili su se predstavnici sedam pregradskih mjesnih odbora, a uz gradonačelnika, sastanku su bili prisutni pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, komunalna redarka Marija Presečki te direktor društva Niskogradnja d.o.o. Marijan Peer.

Na dnevnom redu našlo se održavanje te modernizacija nerazvrstanih cesta Grada Pregrade. Direktor Niskogradnje Marijan Peer istaknuo je kako su dionice sanirane prema dostavljenim zapisnicima Vijeća mjesnih odbora, a gradonačelnik je istaknuo kako je izabran izvođač radova za asfaltiranje nerazvrstanih cesta u 2022. godini te će ono početi sljedeći tjedan.

Naime, u ponovljenom postupku javne nabave za projekt modernizacije nerazvrstanih cesta na području Grada Pregrade za izvođača radova izabrana je Zajednica ponuditelja Niskogradnja d.o.o. za stambeno-komunalne djelatnosti Pregrada i Strojni iskop-transport, vl. Vladimir Zajec iz Zaboka. Ugovorena cijena radova iznosi 1.605.174,50 kn bez PDV-a, odnosno 2.006.468,13 kn s PDV-om.

Asfaltiranje će krenuti početkom sljedećeg tjedna i to na Vinagori, na dionici koja je ove godine obuhvaćena mjerom potpore razvoju brdovitih naselja Grada Pregrade, s ciljem poboljšanja dostupnosti lokalne komunalne, društvene, socijalne i javne infrastrukture. Nakon toga nastavlja se asfaltiranje po ostalim mjesnim odborima. Namjera je da se radovi asfaltiranja završe do Božića.

Osim o nerazvrstanim cestama, na sastanku je bilo riječi o sanaciji klizišta te je istaknuto kako krajem ovog, odnosno početkom sljedećeg tjedna (ovisno o vremenskim prilikama) kreće sanacija klizišta na NC P-46.2 (Ž2096-Odvojak Omšak) u Goričkoj ulici u Pregradi za koji su sredstva dobivena iz Fonda solidarnosti EU. Za izvođača radova izabran je Vrelej d.o.o. iz Klanjca.

Gradonačelnik je dodao kako je Grad Pregrada prijavio još sedam klizišta na poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture i pogona u području prijevoza oštećenih u potresu na području Krapinsko-zagorske županije“, također financiranog iz Fonda solidarnosti EU.
Pod točkom razno pročelnik je predstavnike Vijeća mjesnih odbora upoznao sa završenim projektima te onima koji su trenutno u tijeku, a bilo je riječi i o kreiranju Plana Proračuna za 2023. godinu.

Još članaka iz "Pregrada"

Facebook