Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrebački Dinamo danas potpisao ugovor sa zagorskom nogometnom školom

''Dinamo se u svom stručnom radu želi proširiti i van Grada Zagreba, pa i Hrvatske'', rekao je voditelj omladinske škole Dinama Ivo Šušak


U Mihovljanu je danas potpisan ugovor između Građanskog nogometnog kluba Dinamo  i Sportsko – rekreativnog kluba NEC iz Mihovljana u sklopu kojeg je osnovana i Nogometna škola Desetka o organiziranju nogometnog kampa u Mihovljanu.  Nogometni kamp u Mihovljanu potrajat će dva tjedna, od 26. lipnja do 9. srpnja.

'Sportski'  potpis na ugovor dali su predsjednik Sportsko – rekreativnog kluba NEC Marinko Ljubičić, bivši nogometaš Rudara iz Mihovljana, Zagorca, Varteksa, Radoboja i Oštrca i voditelj omladinske škole Dinama Ivo Šušak. Legendarni trener Ivo Šušak istaknuo je kako danas jedino sport, odnosno nogomet može djecu odvući od poroka i sjedenja za kompjutorom, dodavši kako će djeca imati što naučiti u nogometnom kampu uz potporu i znanje Dinamovih trenera. Nerealno je očekivati,  rekao je Šušak, od 200-tinjak djece koliko ih ima u Dinamovoj školi da će se pojaviti neki novi Modrići, Kovačići.

 – Mislim da je to nemoguće. Dinamo se u svom stručnom radu želi proširiti i van Grada Zagreba, pa i Hrvatske, zbog čega se nogometni kampovi organiziraju i u inozemstvu - rekao je Šušak. Uz Šuška u Mihovljanu je bio i najpoznatiji Dinamov igrač Marko Mlinarić, koji u Zagorju često igra veteranske i humanitarne utakmice,  a koji je rekao da vjeruje  da klub i djeca neće požaliti što će biti sudionici ovog kampa. – Djeca će se socijalizirati, naučiti nešto novo, nove nogometne metode i nadam se da će se ovaj kamp i ubuduće organizirati u Mihovljanu – rekao je Mlinarić.

Marinko Ljubičić, predsjednik Sportsko – rekreativnog kluba NEC, nekadašnji nogometaš mihovljanskog Rudara spomenuo je i svoje prijatelje Nevena Mutaka i Krunoslava Rafaja, od kojih je, kaže, i potekla cijela ideja, najprije kroz školu tenisa, a zatim inicijative za osnivanje sportske udruge. Upravo kroz Rudar Mihovljan, Ljubičić  je zavolio nogomet.

– Bit svega je stvoriti mlade koji vole sport. Već sada vlada veliki interes djece za sudjelovanjem u nogometnom kampu, a tek smo počeli. Tako da vjerujem da će biti i preko stotinu djece, iako je bilo zamišljeno da ih bude pedesetak. Zovu nas i roditelji izvan županije. Treninzi će se organizirati u popodnevnim satima tako da će roditelji moći djecu i pričekati s obzirom da zasada nema mogućnosti smještajnih kapaciteta, iako se o tome razmišlja u budućnosti – rekao je Ljubičić, spomenuvši i veliku ulogu u svemu i mladih profesora kineziologije i trenera.  U kampu će tako biti Kristijan Mitrečić, magistar kineziologije i trener s nacionalnom PRO licencom, Drago Bartolić profesor kineziologije i trener s nacionalnom licencom, Nikola Suntešić profesor kineziologije i Krunoslav Sedak budući magistar kineziologije s usmjerenjem iz nogometa. Isto već se razmišlja i o organiziranju zimskog nogometnog kampa, najavili su mladi sportaši.

 Kao domaćin pozdravio je mihovljanski načelnik Zlatko Bartolić koji je naglasio kako mu je drago što će nogometni kamp biti u Mihovljanu, mjestu koje ima bogatu nogometnu povijest. – Ovaj nogometni kamp bit će najbolja moguća uvertira u proslavu 80. godišnjice NK Rudar Mihovljan koji ćemo obilježiti upravo ove godine, a koji je između 70. – i 80. ih bilježio najveće uspjehe.

Participacija za kamp iznosi samo 250 kuna, a prijave se primaju do 20.6.2017. godine. Kontakt osoba je Vesna Car, tajnica nogometne škole Desetka, a dodatne informacije možete dobiti na broj mobitela: 098/251-580.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Nogomet"

Facebook