Prethodni članak
Sljedeći članak

4. utrka PH u motocrosu u Zaboku: Šipek i Ljeljak po dvije pobjede


I 4. utrku PH u Zaboku obilježili su dvoboji Šipeka i Ljeljaka. Interesantno je da su po dvije pobjede ostvarili oba vI 4. utrku PH u Zaboku obilježili su dvoboji Šipeka i Ljeljaka. Interesantno je da su po dvije pobjede ostvarili oba vozača, ali ne u svojim klasama.

Tako je Šipek pobijedio u MX2 konkurenciji, nakon velike borbe i bliskih susreta na stazi. Naime, u prvoj vožnji te konkurencije nakon izmjena u vodstvu, u jednom kontaktu sa Šipekom, Ljeljak gubi ritam i tek u zadnjim metrima uspijeva preteći Karasa za drugu poziciju. I u drugoj vožnji nastavila se velika borba, gdje ponovo deblji kraj izvlači Ljeljak, ovaj puta nakon zajedničkog pada Šipek se prvi pridiže, i uspijeva upaliti motor i krenuti, dok je Ljeljak imao izvjesne probleme sa svojim strojem i volanom, pa drugu utrku završava na začelju, točnije na 16. mjestu što mu ukupno donosi 7. poziciju iz dviju utrka. Lovaković nakon slabije prve vožnje i 5. mjesta u drugoj je 2. što mu i donosi 2. mjesto u ukupnom poretku, a Jaroš sa dva 4. mjesta zauzima 3. poziciju u ukupnom plasmanu. Karas nakon dobre prve vožnje i treće pozicije u drugoj ne osvaja bodove što mu u konačnici donosi ukupno 12. mjesto.

U klasi MX OPEN Ljeljak se u potpunosti revanširao Šipeku, sa dvije odlične vožnje osvojio je oba prva mjesta, za ukupnu pobjedu u najjačoj klasi. Danijel Božić osvojio je 3. poziciju iza drugoplasiranog Šipeka, nakon što su ga vodeća dvojica u svojoj jurnjavi uspjela preteći za čitav krug. Tomislav Šamec osvojio je 6. mjesto nakon solidnih nastupa.

U ukupnom redoslijedu Šipek je vodeći u obje konkurencije ispred Ljeljaka s prednošću od desetak bodova.

U obračunu Herendić i Hranić ništa novo, Max je sigurno pobijedio svog mlađeg suparnika. Isto to čine Kelava i Kaić, koji nisu dali priliku ni u jednom trenutku svojim suparnicima.

Najžešće borbe viđene su između Kelnarića i Križnika, gdje je Križnik uspio u jednom trenutku izbiti u vodstvo u drugoj vožnji, ali Kelnarić se uspio vratiti na čelnu poziciju. Bilo je užitak gledati nadmetanje ovih mladih, uistinu perspektivnih vozača, gdje nešto mlađi Križnik opasno prijeti Kelnariću u svakom nastupu. Lešković je nakon slabije prve vožnje u drugoj osigurao mjesto na postolju, ukupno treći.

Što reći o organizaciji? Nakon odgođene, pa ipak održane priredbe, sve pohvale organizatoru. Na inzistiranje vozača da se priredba održi i svesrdnu pomoć u pripremi staze ne samo vozača MŠD Zabok, već i vozača i funkcionera iz susjedne Bedekovčine, veliki udio su iznijeli domaći zaljubljenici i funkcioneri MŠD Zabok, na čelu sa bivšim tajnikom Cvetkom Grabušićem i novoizabranim predsjednikom Milivojem Gregurićem. Ova šačica entuzijasta, nećemo ih nabrajati, oni će se sami prepoznati, kao i oni koji nisu dali ono što su trebali i što je na skupštini bilo dogovoreno. Naime, stari izvršni odbor nakon organizacije ove utrke trebao je biti razriješen dužnosti. Pokazalo se da priče o kratkoći vremena za organizaciju, ne drže vodu, o financijskim teškoćama također, jer priredba je održana i to veoma uspješno i organizirana u samo par dana, što je uistinu za pohvalu.

Najveći argumenti za održavanje priredbe bili su želja vozača i već djelomično pripremljena infrastruktura, jer su samo tjedan dana ranije bikeri imali svoju feštu na stazi. Gospodin Gregurić i direktor utrke Grabušić, zahvaljuju se svima koji su pripomogli da se ova priredba održi, posebno vozačima koji su predano radili na stazi, te funkcionerima i sucima koji su u ovo vruće vrijeme uspjeli obuzdati prašinu, svesti ju na najmanju moguću mjeru i kvalitetno pripremiti teren za vožnju. Vozači se pak zahvaljuju okolnom stanovništvu na razumijevanju, kroz ovaj tjedan dok su se održavali treninzi, zbog buke i prašine koja se stvarala, kao i čelnicima Greguriću, Turkoviću, Šamecu, te Cvetku iz bivšeg saziva, koji su ipak poslušali glas onih najvažnijih, a to su vozači i smogli želje, truda i razumijevanja da se priredba održi.

Još jednom Vučak je pokazao svoje čari što govori i preko 130 prijavljenih vozača i ipak nešto više publike od prijašnjih održanih priredbi te tradicija svibanjskog motocrossa u Zaboku je i ovaj put nastavljena.

5. utrka KUP-a HMS-a u Zaboku: Dobri nastupi naših vozača

U petoj utrci za KUP HMS-a u klasi KUP 650 bilježimo odlične nastupe naših vozača. Sve boljem Mohaču (MK Bedekovčina) je ukupna pobjeda izmakla samo za jedan bod, osvojio je drugo mjesto iza Kruca. Vidjeli smo nešto lošije izdanje Peštaja, koji je osvojio ukupno 4. mjesto iz dva nastupa. Vjerojatno zbog ozljede nije pružio maksimum, a i u par navrata imao je posrtanja u ključnim trenucima. Vidjeli smo odlično izdanje povratnika na stazu Maria Tkalčevića, koji je vodio u prvoj vožnji sve do samog kraja, ali zbog nedostatka snage posustaje u samom finišu. Isto to dogodilo se i Nikoli Jadanu, koji je veći dio proveo u vrhu, a kako je utrka odmicala i on nije uspio održati visok plasman.

Sve to viđeno u prvim vožnjama viđeno je i u drugom nastupu, s tom razlikom da je Mohač zabilježio pobjedu, koja mu zbog slabog plasmana u prvoj vožnji nije donijela ukupnu radost. U ukupnom poretku Peštaj je vodeći, a slijede ga Paulić i klupski kolega Mohač.

U klasi KUP 250 vidjeli smo tradicionalno uspješan start Igora Mraza (MŠD Zabok) koji prvu vožnju završava na 6. mjestu. U drugom nastupu dugo se drži na trećoj te kasnije četvrtoj poziciji, ali zbog prazne prve gume i dakako fizičke nepripremljenosti, završava kao peti što mu u konačnici donosi ukupno 7. mjesto od 30 sudionika.

Solidne rezultate bilježe vozači koji voze za MŠD Zabok, Vrbanec (4), Pavičić (5) i Vujica (9). Tomislav Hrdelja osvaja 10. mjesto, a 12. i 17. Milat i Platužić članovi MK Bedekovčina.

U ukupnom poretku Mraz (MŠD Zabok) drži solidno 5. mjesto, Milat iz MK Bedekovčine je 4.

Još članaka iz "Motocross"

Facebook