Sljedeći članak

Danas Svijetsko prvenstva prikoličara u Zaboku

Razgovarao: Tomislav Zrinšćak
Pod pokroviteljstvom predsjednika republike Stipe Mesica Zabok je i ove godine domaćin Sv


Razgovarao: Tomislav Zrinšćak

Pod pokroviteljstvom predsjednika republike Stipe Mesica Zabok je i ove godine domaćin Svijetskog prvenstva prikoličara. O tom događaju razgovarali smo s Krešimirom Končevskim, glasnogovornikom utrke.

Glasnogovornik: Krešimir Končevski

Krešo nakon prošlogodišnje utrke u svojoj si kolumni bio veliki kritičar ovog sportskog događaja. Kako je došlo do tvog angažiranja na mjesto glasnogovrnika utrke?

Ljudi iz MCK Zabok bili su svjesni svojih propusta i odlučili su napraviti korak naprijed. S obzirom na moju veliku angažiranost u medijima shvatili su da bi mogao puno napraviti za ovaj događaj, a ja nisam mogao ne prihvatiti taj izazov. Već je dogovoreno da će 2. utrka ići u direktnom prijenosu, a još je neizvjesno što će biti s prvom utrkom, zbog toga što HTV taj dan prenosti utrku formule 1 iz Španjolske. Isto tako dogovorene su i najave utrke.

Kako teku pripreme?

Vrijeme na baš ne ide na ruku. Zbog kiše na stazi je veliko blato pa se ne mogu raditi neki značajniji zahvati. No iza zabočkih motokros djelatnika mnogo je velikih utrka i ne treba sumnjati da će oni dati svoj maksimum u pripremi staze. Niski budžet pravi nam probleme s propagandom utrke, trebalo bi nam više plakata. Mogao bi se javiti i problem sa smještajem gledatelja iz inozemstva, koji dolaze većinom s kamperima, stoga bi trebalo organizirati neki prostor gdje bi se oni mogli normalno smjestiti.

Veliki problem prošle godine bila je slaba struja, ali i loš razglaz. Što je učinjeno po tom pitanju?

Još uvijek nemam odgovor na to pitanje. Raspoložive financije ne mogu nam pokriti nikakve značajnije zahvate na infrastrukturi. Tu očekujemo svih onih koji na bilo koji način mogu pomoći. Žalim da se ova utrka nije iskoristila za širu promidžbu, kako grada Zaboka tako i naše županije. Mislim da nisu mobilizirani svi raspoloživi resursi koji bi mogli pomoći ovom spektaklu. Moja prvotna zamisao bila je da Zabok 3 dana budi motociklistički centar ovog dijela Europe, ali nisam naišao na razumijevanje.

Kakva je situacija u natjecateljskom djelu?

Zasad ima prijavljeno 42 posade. S obzirom da se ove godine utrka održava na početku sezone i borba u Svijetskom prvenstvu potpuno je neizvjesna. Ta bi se brojka mogla i povećati, a ovisit će i o utrci koja će se tjedan dana prije voziti u Bugarskoj. Na utrkama prikoličara ozljede su česta stvar, pa će o tome ovisiti i broj posada u Zaboku.

Hoće li Hrvatska opet imati svoju posadu?

Ove godine neće biti momčadi pod Hrvatskom zastavom što po meni nije ni bitno, ako već nemamo svoje vozače. S obzirom na vrlo jaku tradicija motokrosa u Hrvatskoj nije isključeno da upravo zabočka utrka potakne neke mladiće iz naše zemlje da se okušaju u utrkama prikoličara.

Pozivam sve stanovnike Zaboka i okolice da budu susretljivi prema gostima koji će dolaziti iz cijele Europe. Ugostitelje i turističke radnike molim za visoku razinu usluge, pokažimo svijetu da možemo.

Svi oni koji su u mogućnosti svakako neka dođu 7. svibnja na službeni trening i 8. svibnja na utrku Svijestkog prvenstva prikoličara.

Mi ćemo se potruditi da im osim atraktivne utrke osiguramo i ostale uvjete za ugodan boravak u Zaboku.

Još članaka iz "Motocross"

Facebook