Prethodni članak
Sljedeći članak

U mini-električnim automobilima djeca na jedinstven način učila o sigurnosti u prometu

Program prometne kulture za najmlađe u Maču


U Maču je održana preventivna manifestacija pod nazivom “Program prometne kulture za najmlađe“. Aktivnost se provodi u organizaciji Udruge Preventivni program o sigurnosti u cestovnom prometu u suradnji s tvrtkom Jumicar Hrvatska i partnerima: PU krapinsko-zagorska, PP Zlatar Bistrica i DVD Mače, a manifestacija se održala pod pokroviteljstvom: NPSCP, Krapinsko – zagorske županije i općina: Mače, Brestovec Orehovički, Belec, Lobor i Mihovljan.

Domaćin manifestacije je bila OŠ Mače koja je ugostila učenike drugih razreda gostujućih osnovnih škola: OŠ Belec, OŠ Ljudevit Gaj- Mihovljan, OŠ Franje Horvata Kiša Lobor i OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički.

Nakon odslušanog teorijskog dijela gdje su učenici kroz interaktivno predavanje učili o sigurnom ponašanju u cestovnom prometu, uslijedio je praktični dio programa u pravim mini-električnim automobilima gdje djeca na jedinstven način uče o sigurnosti u prometu. Pored prometnog poligona djeca su imala priliku obnoviti znanje iz cestovnog prometa, upoznati se s policijskim vozilom, motorom i zanimanjem policajca kojeg su ponosno prezentirali gosp. Davor Klenkar policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa i Tajana Čorko– policijska službenica iz PP Zlatar Bistrica i Željko Lež policijski službenik za prevenciju u Uredu načelnika iz PU krapinsko – zagorske.

Na radionici je sudjelovalo DVD Mače te su djecu upoznali s važnostima zaštite od požara, opasnim aktivnostima koje mogu izazvati požar, te načinima prevencije istog. Djeci se pokazala unutrašnjost i oprema vatrogasnog vozila, te standardna oprema vatrogasca. Djeca su imala priliku da nauče i osnove prve pomoći u maloj školi prve pomoći, a radionici se pridružila i načelnica općine Mače Mladenka Mikulec Šimunec. 

Još članaka iz "Mače"

Facebook