Prethodni članak
Sljedeći članak

SA SJEDNICE VIJEĆA: 'Napravit ćemo kvalitetan rebalans kako bi sve započete i ugovorene projekte mogli realizirati'

Vijećnici su donijeli odluku kojom se loborski obrtnici i poduzetnici oslobađaju obveze plaćanja komunalne naknade za 2020. godinu


Na sjednici Općinskog vijeća Lobor jednoglasno je donesena odluka kojom se poduzetnici i obrtnici s područja općine oslobođenju od plaćanja obveze komunalne naknade za 2020. godinu kao mjere ublažavanja negativnih posljedica uzrokovanih koronavirusom.


Problem odlagališta građevinskog otpada
Usvojeno je izvješće o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2019. kao i izvješće o lokacijama i količinama odbačenog otpada, troškovima uklanjanja odbačenog otpada i provedbi mjera za sprečavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjera za uklanjanje otpada odbačenog u okoliš. Kako je pojasnio komunalni redar Igor Krajnik sve manje miješanog komunalnog otpada završava u prirodu. Također, u protekloj godini smanjenje su količine miješanog komunalnog otpada, a povećane količine otpada koji se reciklira. Kao problem istaknuo je divlja odlagališta građevinskog otpada. Na sjednici Općinskog vijeća dana je informacija kako se manje količine građevinskog otpada mogu zbrinuti u reciklažnom dvorištu u Konjščini dok veće količine takvog otpada može zbrinuti poduzeće Niskogradnja Hren iz Donje Stubice.


Rebalans na ljeto
Na viječnićko pitanje Dragutina Adanića kako napreduje izgradnja vrtića i punjenje proračuna s obzirom na COVID – 19, načelnica Ljubica Jembrih rekla je kako COVID nije usporio izgradnju vrtića i da je ugovor s izvođačem za izgradnju potpisan u jeku najstrožih mjera. Radovi idu predviđenim tempom s kojim su u Općini Lobor zadovoljni. Načelnica je rekla i kako se priprema rebalans proračuna, ali će se još pričekati stanje u lipnju i srpnju. - Shodno tome napravit ćemo kvalitetan rebalans proračuna kako bi sve projekte koje smo započeli i koje imamo ugovorene realizirali. U svibnju je punjenje proračuna bilo za 55 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je uzrokovanom koronavirusom odnosno slabijim punjenjem od strane poreza na dohodak i fiskalnim poravnanjem. No, unatoč tome, račun je u plusu – rekla je načelnica.


EU projekti
Prihodi iznose 3,218.000 kuna, rashodi su 2.580.000, što je višak od 637.695 kuna. Dodala je i kako su u jeku epidemije zaprimili dva ugovora iz EU fondova i to za rekonstrukcije i proširenje poučno – edukativne staze Lobor i za izgradnju dječjeg igrališta i parkirališta u Vinipotoku. Od Ministarstva regionalnog razvoja dobiveno je 850.000 kuna; od čega 350.000 kuna za treću fazu uređenja parkirališta na groblju, odnosno odvodnju te 500.000 kuna za uređenje nerazvrstanih cesta. Hrvatske vode s 460.000 kuna sufinanciraju sanaciju klizišta ispod mrtvačnice u Loboru. U planu je i javna nabava za rekonstrukciju općinske zgrade u Kulturni centar, također europski projekt. Između ostalog na sjednici je usvojeno izvješće Zagorskog vodovoda i Hrvatskog crvenog križa uz pohvale svim volonterima s područja Lobora. U dopuni dnevnog reda bila je izmjena i dopuna odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova.

Još članaka iz "Lobor"

Facebook

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Mari...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program