Prethodni članak
Sljedeći članak

Splitski svećenik rekao da životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, doznajte i zašto

Don Ante Žderić smatra kako se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi, piše Dalmacija danas


U srijedu se održao još jedan online susret Hrvatskog nadzemlja, projekta Ureda za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije. Ovoga puta bilo je govora o kućnim ljubimcima. Predavač je bio don Ante Žderić, upravitelj župe Bezgrešnog Srca Marijina (Gospe Fatimske) na Blatinama-Škrapama, piše Dalmacija danas.

Kroz razgovor s voditeljem, don Ante se dotakao brojnih pitanja u odnosu čovjeka i životinje, odnosno kućnog ljubimca. Naveo je kako je odnos čovjeka i životinje sada mnogostruk, tj. da životinja čovjeku više ne služi samo za prehranu ili kao pomoć u radu, već da sada služe i za čovjekovo emocionalno zadovoljenje. No, navodi da, unatoč tome što čovjek prema ljubimcima osjeća ljubav, životinje ne možemo smatrati članovima obitelji, zapravo da se istina zasjenjuje našim osjećajima i to postaje proturječje zdravoj logici koja je već zadana u prirodi.

Poseban naglasak stavio je na odgovornost, pogotovo prilikom nabavke kućnih ljubimaca, gdje ne smijemo razmišljati samo u tom trenutku. „Važno je razmišljati dugoročno, hoćemo li se za tog ljubimca moći prikladno brinuti i u budućnosti. Ne treba popustiti trendu ili emocionalnoj potrebi, nego razmišljati o tome hoće li za tu životinju biti dobro sa mnom i dopuštaju li moje životne obaveze i navike nabavku kućnog ljubimca“, rekao je.

Još članaka iz "Ljubimci"

Facebook