Prethodni članak
Sljedeći članak

Seks u vrijeme menstruacije? Odvažite se - jer ima svoje prednosti!


Većini partnera seks za vrijeme menstruacije nije privlačan, dok se mnogim muškarcima i ženama dopada. Međutim, kada je u pitanju spolni odnos za vrijeme menstruacije, posljedice nisu ozbiljne, piše portal Kreni zdravo.

Ako vas užasava ideja sve te krvi na posteljini, važno je naglasiti da seks za vrijeme menstruacije donosi i nešto dobrog. Ne samo da skraćuje vrijeme trajanja menstrualnog ciklusa, već u tom periodu možete iskusiti i intenzivnije orgazme. Također, imajte na umu da, ako imate spolni odnos za vrijeme menstruacije, trudnoća je i dalje moguća.

U nastavku donosimo sedam razloga zašto je dobro prakticirati spolni odnos u vrijeme menstruacije.

1. Smanjuje grčeve
Ako patite od bolnih grčeva za vrijeme menstruacije, orgazam vam može pomoći u ublažavanju istih. Prilikom orgazma tijelo izlučuje oksitocin i dopamin koji zajedno s endorfinima smanjuju bolove.

2. Ne treba vam lubrikant
Imate problema sa suhoćom vagine? Za sve informacije o problemu suhe vagine pročitajte članak “Suha vagina i kako je navlažiti?“.

Ako prakticirate seks za vrijeme menstruacije, možete nakratko predahnuti od upotrebe lubrikanta. Za vrijeme menstrualnog ciklusa žene prosječno gube 4 – 12 šalica tekućine, a tek mali dio te tekućine je prava krv.

3. Seks vam neće biti odvratan
Istraživanja su pokazala da su u trenutku strasti i napaljenosti partneri fokusirani samo na zadovoljstvo. Seksualna požuda nadvlada prirodni osjećaj nelagode i odvratnosti.

4. Skraćuje dužinu ciklusa
Pri svakom orgazmu maternica se skuplja, a svaka kontrakcija potiskuje stjenku maternice i krv, brže od prirodnog puta.

5. Povećava intimnost među partnerima
Prakticiranjem seksa tijekom menstruacije otvarate vrata produbljivanju intimnosti. U tom trenutku vaša veza prelazi na jedan novi nivo.

6. Izlazak iz zone udobnosti
Tip ste žene koja prakticira samo misionarsku pozu? Tijekom ciklusa se zbog praktičnosti možda odlučite na isprobavanje neke nove poze ili novih stvari. Zašto ne isprobate seks pod tušem?

7. Visoka razina hormona
Za vrijeme menstruacije žene su vrlo uzbuđene, a zdjelica i genitalije postaju osjetljivije. Ako vam ideja o malo krvi nije odbojna, zašto ne biste iskušali seks u tom periodu mjeseca?

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook