Prethodni članak
Sljedeći članak

Mladi Zagorci otvorili street bar u Zagrebu. Nude i tortilju od purice s mlincima


Dvojica Zagoraca, Lovro Novina (20) iz Gornje Stubice i Karlo Šoštarić iz Donje Pačetine (19), nakon završene srednje kulinarske škole u Zaboku i odrađene prakse u eminentnim restoranima odlučili su sami pokrenuti svoj posao i pokazati da se trud i znanje isplati, otvorivši street bar u Zagrebu.

'Heat i apetit'
U posao su uložili vlastita sredstva koja su imali, zahvaljujući sezonskom radu i čak po dva posla, kako bi mogli pokrenuti vlastiti biznis, ispričao nam je Lovro. Posjetili smo njihov street bar na Horvaćanskoj cesti 31. Nije isprva vidljiv s ceste, već se ulazi u haustor manjeg poduzetničkog centra, no lokacija je odabrana s namjerom da bude pristupačna najvećem studentskom centru na Savi, kaže Karlo. U ponudi imaju jela bazirana na azijskoj kuhinji. – Ljudi se u današnje vrijeme, pogotovo u Zagrebu, sve više okreću istočnoj kuhinji, stoga je ovo bio logičan izbor za kreiranje menija. Iz znatiželje smo otvorili ovaj restoran, zanimalo nas je kako biti poduzetnik – ispričali su nam. Službeno otvorenje imali su u srpnju, a cijela ideja počela je s realizacijom prije par mjeseci, kako bi, nakon svih dozvola i papirologije, a onda i pronalaska idealnog prostora, otvorili svoj restoran. Prostor su sami uredili, a uz lik nacrtanog zmaja, rodila se i ideja za naziv 'Heat i apetit'.

Slastan meni
Njihova je ponuda jela itekako zainteresirala, stoga ne čudi da prodaja ide dobro. Posebno se ističu wok od mlade junetine, piletine, povrća, ali i lososa uz koji se bira prilog riža ili rezanci. Takva varijanta postoji i za tortilju, s time da se tu nudi i jedna posveta Zagorju - tortilja od puretine s mlincima. U ponudi su još i salate s piletinom, lososom i tjesteninom. – Imamo već neke stalne goste, ali i radimo putem dostavnih službi, zasada preko Wolta. Najviše se traži losos i junetina, a radimo i sami umake te neke čipseve i okruglice. Početkom nove akademske godine i dolaskom studenata, očekujemo i gužve – ispričali su nam dečki. Radno vrijeme street fooda je od 10 do 20 sati. Dok jedan priprema hranu, drugi je u nabavi, a glavni chef je Petar Banović iz Zaprešića, prijatelj i kolega iz zabočke škole. Želja za budućnost je proširiti biznis na druge lokacije po Zagrebu. – Tko zna, možda i otvoriti nešto slično u Zagorju. Iako ovakva kuhinja kod Zagoraca malo teže prolazi, nisu baš naviknuti. Ipak, ima i onih iz Zagorja koji dolaze k nama probati hranu – kaže Karlo. Uz volju i znanje, dobar meni i kvalitetnu hranu, vjerujemo u naše Zagorce da će u tome i uspjeti!

.

Još članaka iz "Lifestyle"

Facebook