Prethodni članak
Sljedeći članak

PRIKLJUČITE SE: Počela je humanitarna akcija za obitelj Magdić iz Krapinskih Toplica


Nakon što smo jučer, točno tjedan dana nakon strave koje su proživjeli, ponovno posjetili obitelj Magdić i izvjestili kako su dane nakon proveli u čišćenju, postavljanju cerade na krovne grede i dovođenju struje od kuće koja se nalazi ispod njihove, danas je kod njih stigla i načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković s tajnicom Zaklade sv. Marije Magdalene Sanjom Vincek čiji je upravitelj toplički župnik Marijan Gradinšćak. Potvrđeno nam je, kako je nakon izvida stanja obiteljske kuće, šteta procijenjena na 22.300 eura, a do sada je skupljeno tek 300 eura.

[VIDEO] DETALJI UŽASA U ZAGORJU: 'Tata me pokušao ubiti', 'Proklet bil, kaj si mi napravil pod stare dane'

- Posjetila nas je načelnica s gospođom Sanjom iz Zaklade. Malo prije je bio ovdje i HEP pa nam je pustio struju. Za grijanje još čekamo električara jer u prizemlju imamo samo par utičnica – kratko nam je ispričao 20-godišnji Leonard koji nam je jučer priznao kako su noći jako hladne, a u kući se i dalje osjeti težak miris čađe i dima, premda su on i njegova 80-godišnja baka Božica na taj miris već navikli.

Teški dani nakon požara: 'Stavili smo ceradu, kolko tolko je ok, ali smo bez grijanja'

Iz Općine nam danas kažu kako je jučer stigla Zamolba obitelji Magdić za pomoć, da će Eko flor donirati kontejner za sav otpad koji je nastao prilikom čišćenja, da će sutra na račun Zaklade uplatiti novac po Odluci načelnice Jureković te da je danas Zaklada na adresu obitelji Magdić dopremila deset metara drva. 

- Mi smo dobili ponudu od obrtnika na 22.300 eura. Općina će jedan mali dio, kao i Županija uplatiti, a radi se o iznosima od oko 1500 eura. Zaklada je odlučila, zajedno s obitelji Čermak da će, kada se vide donirane uplate, a pozvat ćemo ljude preko župe i preko Zaklade, sav ostatak uplatiti. Uplaćeno je tek 300 eura što je jako malo. Velečasni Marijan će pozvati vjernike da se uključe, ne toliko da mi sada skupimo 10.000 eura pa da Zaklada ima nešto manje, ali Korizma je. Kada je netko u nevolji, bez obzira na obiteljsku situaciju, da li imaju, da li netko radi ili ne, pokažimo srce – rekla je Vincek iz Zaklade sv. Marija Magdalena koja brine za građane koji žive u teškim materijalnim uvjetima s naglaskom na obitelj i djecu, samohrane majke i mlade. Svakodnevno se na 10 kućnih adresa dostavljaju topli obroci, osigurana je kupnja 200 metara drva za zimu, peći za grijanje i druga bijela tehnika za 11 štićenika, podmiruju se topli obroci u školi, financira vrtić, izleti, grijanje, opremanje kućanstva, nabavka kontejnera za stanovanje te renoviranje kuća za poboljšanje životnih uvjeta. 

Obitelj Magdić, kao i mnoge obitelji, suočava se s nizom neočekivanih troškova koji su se nagomilali iznenada. Sada, više nego ikad, trebaju našu podršku. Naša zajednička solidarnost može napraviti značajnu razliku u njihovim životima zato se pridružite humanitarnoj akciji i pružite pomoć u vidu donacija od kojih je svaka, bez obzira na veličinu, od velike pomoći. 

Račun za uplatu donacije je na ime BOŽICA MAGDIĆ
IBAN: HR2423600003232925451

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook