Prethodni članak
Sljedeći članak

Vesela subota u DVD-u Selno: Predsjedniku Bednjacu uručeni ključevi novog vozila!


Subotnje popodne u Selnom, na području općine Krapinskih Toplica proteklo je uz veselje povodom 45. godišnje Skupštine DVD-a Selno, a ovu je svečanost posebno uveličao blagoslov novog vatrogasnog vozila.

Predsjednik DVD-a Selno, Stjepan Bednjanec, nije krio oduševljenje budući da su do sada raspolagali tek s jednim vozilom. Ovom se prilikom prisjetio samih početaka osnivanja dobrovoljnog vatrogasnog društva.

- Mještani sela okupili su se prije 45 godina na inicijativu mjesne zajednice i osnovao se DVD kojem je kontinuirano rastao broj članova. Danas imamo 83 člana, a djelujemo s jednim vozilom od 2008. godine. Prošle godine smo nabavili navalno vozilo koje smo danas blagoslovili – ispričao je Bednjanec i zaključio kako intervencija nema mnogo budući da gotovo iz svake kuće u ovom malom mjestu dolazi barem jedan član ili članica DVD-a Selno što doprinosi preventivama.

Ovom događaju prisustvovala je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana, Jasna Petek.

- DVD Selno dio je dobrovoljne vojske vatrogasnih društava Krapinsko – zagorske županije. Moram pohvaliti sve vatrogaskinje i vatrogasce KZŽ, a onda i dobrovoljna vatrogasna društva, danas posebno DVD Selno jer su intervencije postale sve zahtjevnije i izazovnije. Oni su prvi koji stižu na mjesto događaja. Osim dobre edukacije, stručnosti i dobre volje, snage i energije, važna je i infrastruktura, a za vatrogasce su to naravno vozila. Mi smo tu da ih podržimo – rekla je Petek i za kraj dodala kako Županija kontinuirano, iz godine u godinu, povećava financijska sredstva za rad vatrogasnih društava.

Predsjednik Općinskog vijeća Krapinske Toplice, Božo Ružak, ovom je prilikom pohvalio DVD Selno poručivši kako tradiciju vatrogastva treba njegovati i podržavati.

- DVD Selno puno doprinosi našoj zajednici. Jako dobro surađujemo, rado se odazivaju i na sva događanja i od velike su nam pomoći – izjavio je Ružak.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Još članaka iz "Krapinske Toplice"

Facebook