Prethodni članak
Sljedeći članak

DND Konjščina obilježio 10 godina rada


U srijedu, 6. ožujka obilježila se i slavila 10. obljetnica rada Društva 'Naša djeca' Konjščina, odnosno od kada je društvo opet pokrenuto iz stanja mirovanja. Ujedno je to bila i izborna skupština te se izabralo novo predsjedništvo. Bila je to večer za pamćenje. Dom kulture u centru Konjščine te večeri bio je pun dragih ljudi koji su kao članovi ili mještani pratili, potpomagali i sudjelovali u radu društva svih ovih godina.

Svečanost je otvorena dječjim nastupom i to pjesmom. Lora Cerovec i Nicol Majdak su svojom izvedbom 'Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka' uz klavirsku pratnju prof. Ive Povijač mnogima izmamile suze, a osmijeha nije nedostajalo.

Uz uvodnu riječ članice Društva te govor predsjednice gđa.Renate Mikšaj-Kreber, koja je i jedina predsjednica ovog saziva, priča ovog Društva krenula je u svoju posljednju avanturu. Projekcijom je bio prikazan desetogodišnji rad entuzijastičnih, vrijednih, marljivih, a nadasve snažnih članova, koji su pokazali da se može jako puno toga napraviti u jednoj maloj općini kao što je to Konjščina.

Svečanosti su prisustvovali i načelnica Konjščine Anita Krok, dopredsjednica saveza Društva 'Naša djeca Hrvatske Sonja Borovčak, tajnica Društva 'Naša djeca' Zabok Jasenka Borovčak, kao i ravnatelji škole i vrtića te članovi DND – ova obližnjih općina i konjščinskih udruga.

Cijeli program je upotpunila plesna sekcija DND -a, male Konteice i Povijesno-plesna udruga Kontea sa svojom srednjom skupinom.

Posebno je bio emotivan dio večeri prilikom dodijele zahvala, jer su se mnogi obratili sa nekoliko lijepih riječi i napravili mali osvrt u desetogodišnjem radu društva. Od svih se isticao govor novog dječjeg načelnika Josipa Hopeka,  koji je zamijenio dosadašnju načelnicu Hanu Svrtan.

Zahvale su se dijelile svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu Društva, a novoizabranoj predsjednici DND – a Konjščina Maji Sremeć uputili su čestitke na izboru i poželjeli ustrajnost u radu.

 

 

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook