Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina i Grad će sufinancirati djeci školu plivanja na Malom Lošinju


Načelnica Općine Konjščina Anita Krok u Vrbovcu je potpisala ugovor o sufinanciranju 50 posto iznosa troškova Škole plivanja za djecu 3. i 4. razreda Osnovne škole Konjščina u vrbovečkom odmaralištu u Nerezinama na otoku Malom Lošinju.

Grad Vrbovec i njihovi gradski objekti imaju 60-godišnju tradiciju organiziranja škole plivanja, ali i višegodišnju suradnju s drugim gradovima i općinama.

Škola plivanja traje 10 dana, cijena je 330 eura, pri čemu Općina Konjščina sufinancira 50 posto iznosa iz svog proračuna. Umjesto 330 eura, roditelji će tako za 10-dnevno ljetovanje platiti 165 eura. Djeci je u odmaralištu osiguran puni pansion, odnosno pet obroka dnevno, škola plivanja, prijevoz, stručni voditelji, učitelji plivanja i animatori.

Konjščanski osnovnoškolci ove godine će organizirano učiti plivati sa svojim vršnjacima u terminu od 26. lipnja do 6. srpnja.

Načelnica Anita Krok izrazila je zadovoljstvo zbog održavanja Škole plivanja.

A, već tradicionalno, i ove godine i zlatarski učenici trećih razreda idu na ljetovanje i školu plivanja u Nerezine. Petu godinu za redom potpisan je Ugovor s Gradskim objektima Vrbovec za ljetovanje 10 dana učenika škola Belec i Zlatar.

- Grad Zlatar sufinancira 50% od iznosa, a 50% roditelji. Cijena ljetovanja, škole plivanja i prijevoza iznosi 330€.  Roditeljima slabijeg imovinskog cenzusa Grad Zlatar financira cijelokupni iznos - kaže gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek.

 

Još članaka iz "Konjščina"

Facebook