Prethodni članak
Sljedeći članak

"Unatoč epidemiološkoj situaciji poslovanje Grada Klanjca u protekloj godini bilo je jako dobro"

Godinu smo završili s proračunskim viškom, tako da 2020. možemo smatrati uspješnom – zadovoljan je Brlek


Na posljednjoj sjednica Gradskog vijeća u ovom sazivu prije lokalnih izbora, usvojeni su izvještaji o radu ustanova u vlasništvu Grada – Dječjeg vrtića "Kesten", Kulturnog centra Klanjec i Gradske knjižnice i čitaonice "Antun Mihanović" potom Izvješće o izvršenju proračuna Grada za 2020. godinu, Izvješće o realizaciji programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, programa financiranja socijalne skrbi, kulture i sporta, kao i utrošku sredstava ostvarenih temeljem prihoda od naknada od legalizacije zgrada. Trgovačko društvo "Zelenjak", je na sjednicu dostavilo Izvješće o pružanju usluga za 2020. godinu, kao Izvješće o radu reciklažnog dvorišta za 2020. godinu, a jedna od točaka koja posebno raduje gradonačelnika Zlatka Brleka je Izvješće o izvršenju proračuna. – Prihodi u protekloj godini su bili sasvim solidni, tako da Grad Klanjec nije osjetio neke posljedice lošijih gospodarskih kretanja u Republici Hrvatskoj. Godinu smo završili s proračunskim viškom, tako da 2020. možemo smatrati uspješnom – zadovoljan je Brlek.

I formalno je završen projekt dječjeg vrtića

Od ostalih usvojenih akata, sukladno promijenjenoj zakonskoj regulativi, pristupilo se izmjeni Statuta Grada Klanjca, u skladu s izmjenama Zakona o lokalnoj i područnoj regionalnoj samoupravi, donesena je Odluka o priznanjima Grada Klanjca, temeljem koje će se dodijeliti dvije povelje i jedna plaketa grada Klanjca. – Vezano uz završne aktivnosti na projektu izgradnje i opremanja dječjeg vrtića u Klanjcu donijeli smo odluku o davanju objekta i opreme na upravljanje Dječjem vrtiću "Kesten", Klanjec, na koji je način je i formalno završen projekt dječjeg vrtića. Tom odlukom objekt i oprema dani su na upravljanje i održavanje dječjem vrtiću na neodređeno vrijeme, s time da će se pet godina nakon završetka projekta oprema i namještaj biti dodijeljeni Dječjem vrtiću "Kesten" u trajno vlasništvo – izvijestio je Brlek.

Jednoglasno

Nakon izjašnjavanja vijećnika, sve su točke dnevnog reda usvojene jednoglasno. – Na kraju sjednice kao gradonačelnik Grada Klanjca zahvalio sam svim vijećnicama i vijećnicima ovog saziva na stvarno dobroj i konstruktivnoj suradnji tijekom protekle četiri godine, koji su svojim odlukama i podupiranjem odluka i prijedloga mene kao gradonačelnika doveli do toga da smo praktički sve što smo u te četiri godine planirali i izvršili i da nije bilo posebno velikih prijepora, jer su gotovo sve odluke na ovom Gradskom vijeću donošene jednoglasno – zahvalio je Brlek na dobroj suradnji.

Još članaka iz "Klanjec"

Facebook

Prometna nesreća na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova JAKUŠEVEC i KOSNICA u smjeru Lipovca, vozi se po dvije prometne trake uz ograničenje brzine 80 km/h. Molimo korisnike za oprez. Pojačan je promet na prilazima turističkim središtima...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program